Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Νέα μέθοδος αντικαθιστά την ακτινογραφία.




    Σκιαγράφηση των οστών σε χρόνο-ρεκόρ!



Νέα μέθοδο που θα βοηθήσει τους ειδικούς να εντοπίζουν ταχύτερα τα προβλήματα και τις ασθένειες που πλήττουν τα κόκαλα (κυρίως στους ασθενείς που έχουν εισαχθεί στα Επείγοντα), αναπτύσσουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο.. Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η νέα μέθοδος σκιαγραφεί άμεσα τα κόκαλα βοηθώντας τους ειδικούς να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο -ακόμη και ώρες ολόκληρες-, που συνήθως χάνεται ενώ περιμένουν να βγουν αποτελέσματα από άλλες εξετάσεις, όπως οι ακτινογραφίες.

Η μέθοδος στηρίζεται σε πρόγραμμα που αναπτύσσεται ώστε να εντοπίζει όλα τα κόκαλα του ανθρώπινου σώματος και άλλες δομές στο σώμα, ενώ ήδη αναγνωρίζει τα κόκαλα της λεκάνης και τη φυσιολογική εικόνα τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σκοπός τους με την ανάπτυξη της νέας μεθόδου είναι να φύγουν οι εξετάσεις ρουτίνας από τα ανθρώπινα χέρια. Και τούτο προκειμένου οι ειδικοί να μπορούν να εστιάζουν την προσοχή τους στις διαπιστώσεις και στα συμπεράσματα που πρέπει να βγάζουν προκειμένου να παίρνουν αποφάσεις για την εκάστοτε θεραπεία ενός ασθενούς, αλλά και για να αναπτύσσουν νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, τα κρούσματα της οποίας αυξάνονται όλο και περισσότερο (μόνο στη Βρετανία πλήττει το 30% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών).
Επίσης, η νέα μέθοδος θα βοηθήσει σημαντικά τις περιοχές στις οποίες τα νοσοκομεία δεν έχουν αρκετά μηχανήματα για ακτινογραφίες, αλλά και τους ερευνητές που εργάζονται στην ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Οπως είπε ο καθηγητής Tim Cootes, όταν οι ειδικοί που ασχολούνται με προβλήματα όπως η αρθρίτιδα πρέπει να εργαστούν βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας εκατοντάδες εικόνες χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο αλλά και μεγάλες ικανότητες, καθώς ο τρόπος αυτός για τη συλλογή πληροφοριών δεν είναι πολύ αποτελεσματικός.
Αυτό τον καιρό οι επιστήμονες προσπαθούν να εξελίξουν το νέο πρόγραμμα ώστε να αναγνωρίζει άμεσα τα γόνατα, τα κόκαλα που υπάρχουν στα χέρια και άλλες δομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ