Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1925 ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1778 - Ο Τζέιμς Κουκ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που αντικρίζει το νησί Μάουι στη Χαβάη.

1917 - Οργανώνεται το National Hockey League με τη συμμετοχή των ομάδων Montreal Canadiens, Montreal Wanderers, Ottawa Senators, Quebec Bulldogs και Toronto Arenas.

1918 - Η Εθνοσυνέλευση της Ποντγκόριτσα αποφασίζει την ένωση του Μαυροβουνίου με τη Σερβία.

1925 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1943 - Τα Γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο ιατρός Χρίστος Καρβούνης, ο οποίος δεν δέχθηκε να φύγει, όπως τού επρότειναν οι Γερμανοί (είχε σπουδάσει στην Γερμανία), αλλά τοποθετήθηκε μόνος του εμπρός στο εκτελεστικό απόσπασμα.

1960 - Αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση των κτιρίων της νέας κεντρικής λαχαναγοράς Αθηνών.

1998 - Ο Τόνι Μπλερ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που απευθύνεται στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

2003 - Το αεροπλάνο Κονκόρντ πραγματοποιεί την τελευταία του πτήση πάνω από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ