Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Διέρρηξαν εννέα οχήματα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) νεαροί ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι δράστες παραβίασαν παράθυρα οχημάτων, τα οποία ανήκουν σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και αφαίρεσαν χρήματα, GPS και άλλα αντικείμενα των παθόντων

Επιπλέον οι δράστες διέρρηξαν το εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, ενώ αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών από τα ανωτέρω οχήματα, τα οποία βρέθηκαν στην οικία ενός εκ των δραστών, καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, από χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν διάρρηξη στο εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, καθώς και απόπειρα κλοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν προχθές (05-01-2015) το βράδυ στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη συσκευή GPS , καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει πρώτες πρωινές ώρες της 05-01-2015, τουλάχιστον εννέα διαρρήξεις οχημάτων (με θραύση των παραθύρων τους), αφαιρώντας από το εσωτερικό επτά εκ των ανωτέρω, χρηματικά ποσά, συσκευές GPS , προσόψεις ραδιοκασετόφωνων και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Συγκεκριμένα στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Τρεις συσκευές GPS και φορτιστές αυτών.
    Τρεις προσόψεις ραδιοκασετόφωνων.
    Δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου και ένα ζεύγος δερμάτινων γαντιών.
    Κερματοδέκτης, κλειδιά οικιών και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι πρώτες πρωινές ώρες της προχθεσινής ημέρας, οι δράστες διέρρηξαν (έθραυσαν το γυάλινο τμήμα της κεντρικής θύρας) το εκκλησάκι που βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει μέχρι τώρα προσδιοριστεί η αφαίρεση αντικειμένων.

Κατά την διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, οι δύο νεαροί αποπειράθηκαν ακόμη να διαπράξουν κλοπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου.

Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπών φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να αναγνωριστούν και αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ