Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θετικό κλίμα με Σουλτς - Ανησυχία για Ντάισελμπλουμ



Σύγκλιση στο ζήτημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε στην συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς.
 Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ προειδοποιεί να μην πειραχθεί το πλεόνασμα.Σε θετικό κλίμα έγινε συνάντηση του νέου έλληνα πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρώτο ευρωπαίο αξιωματούχο που επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα του ελληνικού χρέους αλλά τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μάλιστα στις δηλώσεις των δύο ανδρών μετά την σχεδόν δίωρη κατ' ιδίαν συνάντηση ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανάρμοστη σχέση» ανάμεσα στην «οικονομική ολιγαρχία που δεν πλήρωνε τους φόρους της» και το «παλιό πολιτικό καθεστώς, που την προστατεύει».
Ανησυχία για την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ

Την παρασκευή επισκέπτεται την Αθήνα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του EuroWorkingGroup, τον αυστριακό Τόμας Βίζερ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ φρόντισε πριν την αναχώρησή του από την Ολλανδία να προειδοποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα να μην μετατρέψει το πρωτογενές πλεόνασμα σε νέο έλλειμμα.

«Αν προσθέσουμε όλες τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας, τότε ο ελληνικός προϋπολογισμός, πολύ γρήγορα θα εκτροχιαστεί.» δήλωσε από το Αμστερνταμ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ , προσθέτοντας πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνει τι θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.Σχολίασε ότι αν οι αυξημένες δαπάνες της κυβέρνησης μετατρέψουν το πλεόνασμα σε έλλειμμα, «τότε η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ