Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Απλήρωτοι οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο από 23 Μαρτίου



Απλήρωτοι από τις 23 Μαρτίου είναι οι στρατιώτες που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), σύμφωνα με καταγγελίες γονέων τους στο ''Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος''.

Η καταγγελία για τη μη πληρωμή του μηνιάτικου των 280 ευρώ, συμπίπτει με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο για την τριμερή διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου στην Λευκωσία - στην μονάδα της ΕΛΔΥΚ είχε πάει στις αρχες Φεβρουαρίου. Ο Υπ. Άμυνας κ Καμμένος πήγε στην μονάδα λίγες ήμερες αργότερα...

Όπως αναφέρει το ''Δίκτυο'' :

 ''Εξοργισμένοι είναι οι φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο, σε μονάδες της ΕΛΔΥΚ και τους καταδρομείς, γιατί ο Στρατός αρνείται να τους πληρώσει.
Όπως μας καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου.
Και οι φαντάροι τα βγάζουν πέρα με δανεικά…
Και βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων..
Είναι κοινό μυστικό ότι την Κύπρο δεν την επιλέγουν τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι γόνοι πλουσίων.
Τα 280 ευρώ που πληρώνει ο Στρατός όσους επιλέγουν την ΕΛΔΥΚ είναι το δέλεαρ, είναι το αντίτιμο της εξαγοράς των πιο φτωχών φαντάρων, που δυσκολεύονται αυτοί και οι οικογένειες τους να τα βγάλουν πέρα με το απαγορευτικό για αυτούς κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
Η υπηρέτηση στην ΕΛΔΥΚ είναι μια μορφή Μισθοφορικής θητείας, ενώ τα 280 ευρώ ίσα ίσα φτάνουν για να καλύψουν το υψηλό κόστος ζωής της Κύπρου και το τεράστιο κόστος της μετακίνησης στις άδειες. Όσοι υπηρετούν στην Κύπρο πρέπει να καταβάλλουν αυτοί το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου (1-2 φορές), καθώς προβλέπεται μόνο μία κατάσταση επιβίβασης. Και για το C-130  χρειάζεται τύχη, ώστε να ταξιδεύσεις δωρεάν ...''.
 Στην συνέχεια αφού επικρίνει σκληρά  τον Υπουργό Αμυνας κ Καμμένο  ότι έχει άλλες προτεραιότητες (…) και '' αδιαφορεί συστηματικά για τους φαντάρους, τους οποίους δεν λογαριάζει καθόλου'', αναφέρεται και στην ηγεσία του ΓΕΣ:.
''Από την άλλη μεριά πολλαπλώς εκτεθειμένος είναι ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης: όχι μόνο δεν κρατά τις υποσχέσεις του στους φαντάρους, αλλά υφιστάμενοι του στρατιωτικοί στο ΓΕΣ επιδεικνύουν προσβλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά στους γονείς που ρωτούν πότε και αν θα πληρωθούν τα παιδιά τους που υπηρετούν στην Κύπρο''.

Η αμυντική ιστοσελίδα Onalert,σχολιάζει σχετικά:Το ποσό δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασήμαντο. Ειδικά αυτή τη περίοδο. Και είναι γνωστό ότι πάρα πολλά παιδιά που δεν έχουν “βύσμα” αλλά αντιθέτως έχουν άνεργους γονείς επιλέγουν να πάνε στην Κύπρο για να παίρνουν κάθε μήνα αυτά τα 280 ευρώ. Όχι μόνο για να μην επιβαρύνουν την οικογένειά τους αλλά αν είναι δυνατόν -σπάνιο και δύσκολο- να την βοηθήσουν. Όσοι σπεύσουν να μιλήσουν για…λαϊκισμό προφανώς δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι βιώνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.
Το θΈμα ειναι σοβαρό και περιμένουμε την απάντηση του ΓΕΣ.-
.news4people.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ