Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συμφωνία με 4 δισ. και παράταση έως το Φθινόπωρο


Παράταση του προγράμματος έως το Φθινόπωρο και εκταμίευση 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα με αντάλλαγμα τις αλλαγές στον ΦΠΑ, αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung.
Νέα δεδομένα στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς για πρώτη φορά τίθεται δημόσια ζήτημα νέας παράτασης της δανειακής σύμβασης και του τρέχοντος προγράμματος έως το φθινόπωρο.

 Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο υπογράφουν οι ανταποκριτές της στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη εξετάζει σοβαρά πλέον την πιθανότητα να επεκτείνει το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, που λήγει τέλος Ιουνίου, έως το Φθινόπωρο και μάλιστα η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν τη σύνοδο των G7 στις 7-8 Ιουνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να εκταμιευτούν περίπου 4 δισ. ευρώ από τα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει έστω εν μέρει το τρέχον πρόγραμμα.
"ΦΠΑ τώρα, εργασιακά/συνταξιοδοτικό αργότερα"

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα λιτότητας και μια μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ, ενώ οι αλλαγές σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό παραπέμπεται για αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ