Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αθλιότητες κατά της νεκρής 4χρονης Άννυ στο διαδίκτυο

Υβριστές της 4χρονης Άννυ, χειρότεροι από εκείνους του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκαλούν… αναγούλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει 8-9 ακραίους υβριστές του άτυχου κοριτσιού και μερικά από τα «παπαγαλάκια» τους. «Αν δεν είναι τρελοί, για κάποιους από αυτούς πρέπει να γίνει σχετική έρευνα για να δούμε αν σχετίζονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση. Αυτά που γράφονται είναι ντροπή για την κοινωνία, όνειδος» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της αρμόδιας υπηρεσίας.

Οι αηδιαστικές αναρτήσεις κάνουν τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν είναι χειρότερος ο δράστης από τους «σχολιαστές», εκθειάζουν τις πράξεις του Stanislav Bakardzhiev και καταφέρονται με ανεκδιήγητες εκφράσεις εναντίον του νεκρού παιδιού, «κανιβαλίζοντας» τη μνήμη και το εξαϋλωμένο κορμί του. Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους χρήστες των ανείπωτων αναρτήσεων, με σεξιστικά κείμενα, ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι «καλά έπαθε το παιδί» και εν μέρει εμφανίζουν ως «ηρωικές» τις πράξεις του δράστη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι άρσεις απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών, που έχουν προβεί στο απάνθρωπο διαδικτυακό παραλήρημα. Δεν αποκλείεται οι εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν ποινικές διώξεις για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Σημειώνεται ότι η Twitter και Facebook, φαίνεται να έχουν μπλοκάρει κάποια από τα προφίλ των υβριστών.

Αντίστοιχες διώξεις είχαν ασκηθεί σε βάρος τριών εκ των τριών χρηστών, που είχαν προβεί σε υβριστικές αναρτήσεις εναντίον του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, μέσω της ιστοσελίδας  «to-fresko.blogspot.com», την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν ένας 24χρονος Αθηναίος φοιτητής, ένας 28χρονος από τη Λάρισα που σπούδαζε στη Μυτιλήνη και ένας 50χρονος, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, σεσημασμένος για θανατηφόρα σωματική βλάβη, βιασμό ναρκωτικά, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν προνοήσει και αποθηκεύσει τα ηλεκτρονικά ίχνη της… αηδίας και όσων τη συντηρούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ