Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του Προγράμματος "Πρώτων Βοηθειών" στα σχολεία των Οινοφύτων

 
Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί  πιστοποιημένο πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις 5/5/2015, νοσηλεύτριας του Ερυθρού Σταυρού στο Γυμνάσιο & Λύκειο Οινοφύτων. Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φιλοσοφία των Πρώτων Βοηθειών κατανοώντας τη σημασία τους. Η νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ έδειξε στους μαθητές τα βασικά βήματα πρώτων βοηθειών και τους εξήγησε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απώλειας αισθήσεων. Επίσης, ενημερώθηκαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.
Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης. Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ θα συνεχίσει τις εκπαιδευτικές της και πολιτιστικές της δραστηριότητες με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των γνώσεων και των ικανοτήτων των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες» συνεχίζεται και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει αίτηση για να ενταχθεί στα νέα τμήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ