Σάββατο 30 Μαΐου 2015

«Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»: Με απεργοσπαστικό μηχανισμό απαντά η εργοδοσία στην απεργία των εργαζομένων



Να σπάσει την απεργία που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο ιχθυοτροφείο της Λάρυμνας την περασμένη Δευτέρα επιχειρεί η εργοδοσία της επιχείρησης «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ», μεταφέροντας μέσα στις εγκαταστάσεις  απεργοσπάστες με κλειστό φορτηγό μεταφοράς γόνου προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες.

Οι απεργοί περιφρουρούν την απεργία τους και δεν επιτρέπουν στους απεργοσπάστες να βγουν από το χώρο του ιχθυοτροφείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα ιχθυοτροφεία και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη με κύριο αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων μηνών.

Στο χώρο του ιχθυοτροφείου βρέθηκαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και το ΔΣ του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού.

'Όπως αναφέρει, «οι εργοδότες, έχοντας στο πλάι τους το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, δεν διστάζουν να “αξιοποιήσουν” οποιοδήποτε τρόπο για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και το ίδιο το καθεστώς της εκμετάλλευσης από το οποίο τρέφονται. Η μέθοδος της απλήρωτης εργασίας και το τσάκισμα της πάλης των εργατών είναι δοκιμασμένες».

Τονίζει ακόμα ότι ο μόνος τρόπος είναι ο αγώνας των εργαζομένων ως τάξη, συνδυασμένος με την ταξική αλληλεγγύη και προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τους απεργούς. Καλεί ακόμα «τα εργατικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των ιχθυοτροφείων».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ