Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας: Κινητοποιήσεις σε Θήβα και Χαλκίδα





Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Συνάδελφοι, οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Οι μάσκες πέφτουν!

Στο στόχαστρο έχουν μπει η φορολογία, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νέοι φόροι σε βάρος του λαού, με τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει περίπατο. Οι ιδιωτικοποιήσεις που «τρέχανε» από την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζονται και από την τωρινή. Λιμάνια, βιομηχανίες, «κρατικά φιλέτα», όπως τα ονομάζουν, δίνονται βορά στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων (ντόπιων ή ξένων). Οι απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ντόπιου κεφαλαίου για κατάργηση πρόορων συντάξεων, για περικοπή σ’ αυτές και για καταστρατήγηση των εργατικών και μισθολογικών δικαιωμάτων συνεχίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων».

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ – ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο.

Οι στόχοι πάλης των εργατών δεν δύναται να στοιχίζονται πλάι σ’ αυτά της εργοδοσίας, όπως επιδιώκει να κάνει το ξεπουλημένο τμήμα της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ, του ΕΚΘ και μια σειρά σωματεία που ανήκουν στον κλάδο μας για φθηνό ρεύμα στις επιχειρήσεις, ή φοροαπαλλαγές και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους, για μειώσεις μισθών!

Συσπειρωθείτε γύρω από το Συνδικάτο για να μπορέσουμε από κοινού να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας. Μόνο η ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η ταξική αλληλεγγύη όλου του κλάδου μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των βιομηχάνων. Όλοι οι συνάδελφοι σαν μια γροθιά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με δικαιώματα!

 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

ΘΗΒΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7:30 μ.μ.  –  ΧΑΛΚΙΔΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 7:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ