Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Στο κόκκινο το θερμόμετρο τις επόμενες τρεις μέρες.



    Τους 37-38 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία μεθαύριο Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας.
    Υψηλές θεμροκρασίες αλλά και άπνοια..

Τις πρώτες πραγματικά ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προβλέπουν για τις επόμενες τρεις ημέρες οι μετεωρολόγοι.Από τους 32 βαθμούς Κελσίου, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους... 37.

Σε συνδυασμό με την άπνοια που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικά:

Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι 33 βαθμοί, 34 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 29 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιανατολικά θα φτάσει τα 6.

Τη Δευτέρα (15/6) αρχίζει η ζέστη να γίνεται πιο έντονη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Θα επηρεαστούν από αυτή τη ζέστη η περιοχή της Θεσσαλίας, το εσωτερικό τμήμα της ανατολικής Στερεάς, καθώς επίσης και η κεντρική Πελοπόννησος.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, εξασθενούν οι άνεμοι, στα 4-5 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 5-6.

Η Τρίτη (16/6) θεωρείται η πιο θερμή μέρα, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Αλλαγή του καιρού περιμένουμε από την Τετάρτη (17/6), όπου η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ