Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα στην ουρά για 120 ευρώ


Παραταγμένοι στη σειρά, σαν σε συσσίτιο, περιμένουν στην ουρά. Στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένη η αγωνία, η κόπωση, ο εκνευρισμός... η οργή. Η ποδοπατημένη περηφάνια των γηρατειών της Ελλάδας που έμελλε να ζήσουν την χρεοκοπία και τα capital controls.

Από το πρωί εκτυλίσσονται σκηνές χάους έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους... αλφαβητικά. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. 

Πολλοί λιποθυμούν από την εξάντληση. καθώς περιμένουν στις ατέλειωτες ουρές από τα ξημερώματα  έξω από τα 968  υποκαταστήματα τραπεζών που άνοιξαν.

Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από το γκισέ μιας εκ των 968 τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή για να εξυπηρετηθούν. Με απόφαση που ελήφθη αργά αλλά ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α - Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ - Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν - Ω Παρασκευή 3.7.2015

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:

1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ