Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Εκτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για τη συμφωνία

Πρώτη εκτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ενόψει συμφωνίας μετά την σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας για την Ελλάδα, δεν κρίνεται κατάλληλη, ούτε για εφησυχασμό, αλλά ούτε για επικρίσεις και συγκρίσεις. Για τους μικρομεσαίους της αγοράς δεν είναι ώρα για αντιρρήσεις στα σκληρά μέτρα και διαμαρτυρίες στις τεράστιες αδικίες, αλλά για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της ομαλότητας στην εγχώρια αγορά, την επαναλειτουργία των τραπεζών, την ελαστικοποίηση των capital controls και την εμπορική επανασύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι Έλληνες μικρομεσαίοι, δεν θεωρούμε τη συμφωνία, ως το τέλος της δοκιμασίας μας, αλλά ως μια δύσκολη αρχή και μια ακόμα δυσκολότερη συνέχεια.
Οι Έλληνες μικρομεσαίοι δεν θέλουμε πολιτική προστασία, θέλουμε οικονομική στήριξη, για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον, που θα σεβόμαστε και θα μας σέβεται. Ο απώτερος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός κατάλληλου παραγωγικού μοντέλου και μιας εθνικής επιχειρηματικής στρατηγικής, ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά η Χώρα, η ελληνική κοινωνία και κατ’επέκταση η τοπική οικονομία, ανάλογες εκβιαστικές καταστάσεις.
Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας, θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε και να στηρίξουμε με "οικονομικό πατριωτισμό" το νέο πρόγραμμα, ώστε αυτή η δύσκολη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της, να σηματοδοτήσει την παραμονή και ισχυροποίηση της θέσης μας στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ