Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Περίπου 124 χιλ λαθρομετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015!




    Συνολικά 124 χιλ πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία.
Η κατάσταση εξελίσσεται τραγική για τα ελληνικά νησιά, τα οποία αντί τουρίστες, καταφθάνουν χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς να... υπάρχουν δυνατότητες να τους παρασχεθούν πρώτες ανάγκες και στοιχειώδη μέσα για την υγιή.
Το ατυχές περιστατικό της Κω αποδεικνύει ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι έκρυθμη και δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος της Κω προειδοποίησε ότι η κρίση των προσφύγων στο νησί θα μπορούσε να καταλήξει σε «αιματοχυσία».
Οι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σύριοι, είχαν μεταφερθεί σε ένα τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κω κοντά σε ένα κάμπινγκ κατά μήκος των παραλιών του νησιού.
Οι εντάσεις στο τουριστικό νησί της Κω είναι μεγάλες με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι έχουν καταφθάσει 7.000 μετανάστες σε ένα νησί που αριθμεί μόλις 30.000 άτομα.
Μια πηγή της αστυνομίας στην Αθήνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ότι το τελευταίο περιστατικό στην Κω συνέβη επειδή οι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν σε ένα χώρο της αστυνομίας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η κρίση των προσφύγων "ξεπερνά" της οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδος και ζήτησε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πάντως είναι γεγονός ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν τεράστιο πρόβλημα και οι λαθρομετανάστες επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση καθώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω ελλιπών ελέγχων να εισέρχονται στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ