Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ



Ο Α. Τσίπρας προχωρώντας στον ( από καιρό) σχεδιασμό του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να διατηρήσει μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και να προλάβει τους "φευγάτους", ως φαίνεται, μέτρησε λάθος τις συνέπειες της μνημονιακής στροφής του.

Η "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία πήρε χθες επισήμως σάρκα και οστά στον Άρειο Πάγο, αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεν, αλλά δεν είναι το μόνο.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, νυν υπουργοί, κομματικοί παράγοντες και λοιποί έως σήμερα μεγαλοσχήμονες της Κουμουνδούρου, εγκαταλείπουν το κόμμα αναφανδόν, καταγγέλλοντας την ηγεσία του για τακτικισμούς και πολιτική μετάλλαξη.

Η προσπάθεια του Α. Τσίπρα να στρίψει το τιμόνι με "κατεύθυνση" το Βερολίνο και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, οδηγεί τα "βαγόνια" του ΣΥΡΙΖΑ σε εκτροχιασμό.

Η πρώτη ηχηρή αποστασιοποίηση ήταν η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας, υπέβαλε την παραίτησή του και δια επιστολής, στην οποία εγκαλούσε grosso modo την ηγεσία, ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ήτοι, το κόμμα.

Η απόφαση του Μαξίμου να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες τακτικής, πριν αλέκτορα φωνήσαι, μετά την άρον άρον ψήφιση του τρίτου μνημονίου, χωρίς να "ζυμώσει" την απόφασή του στα όργανα του κόμματος, ήταν εις εκ των λόγων παραίτησης του γραμματέα του.

Οι διαφωνίες μεταξύ Κορωνάκη- ηγεσίας ωστόσο, δεν είναι ούτε καινούργιες ούτε άγνωστες. Ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό εκφράσει τις σοβαρές ενστάσεις του για την "παράδοση" του Μαξίμου στις μνημονιακές επιταγές.

Εκτός και οι Δρίτσας- Χριστοδουλοπούλου

Η φυλλορροή στο κυβερνών κόμμα πάντως, συνεχίζεται ( και αναμένεται να συνεχιστεί) με αμείωτους ρυθμούς, καθώς , κατά πληροφορίες, ούτε το ζεύγος των νυν υπουργών Θ.Δρίτσας- Τ. Χριστοδουλοπούλου, αναμένεται να είναι παρόντες στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι στις λίστες των ψηφοδελτίων του.

Αμφότεροι, φέρονται να οδηγούνται σε "βελούδινο" διαζύγιο με την ηγεσία και να αποχωρούν ησύχως από την Κουμουνδούρου μετά το πέρας της υπουργικής τους θητείας.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτήν και η βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξανακατέβει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο κεφαλόσκαλο της Κουμουνδούρου, με την πλάτη στην εξώπορτα, βρίσκονται σωρεία στελεχών τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ( π.χ στην Θεσσαλονίκη και αλλού), οι οποίοι αποχωρούν από το κόμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταμόρφωσή του.

Ήδη η Τάση των "53" της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να κουνήσει "μαντίλι" στον Α. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι "53", είναι η εσωκομματική "οργάνωση- φυτώριο" κορυφαίων στελεχών, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Τάσος Κορωνάκης και σειρά άλλων υψηλόβαθμων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα "αγκάθια" στην αυλή της Κουμουνδούρου στο μεταξύ πληθαίνουν, καθώς η αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφωθεί άμα τη προκηρύξει των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ