Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

«Βρέχει» δημοσκοπήσεις: Θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη «βρέχει» δημοσκοπήσεις.

Στις πολλές και διαφορετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επαναλαμβανόμενο εύρημα ότι δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά και ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων.

Metron Analysis για τα Παραπολιτικά: Ντέρμπι με διαφορά 1%
Ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και οκτακομματική Βουλή, δίχως τους ΑNEΛ, αλλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει η  δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μάλιστα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ