Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Κοντά στις αρχές του 2016 η άρση των capital controls


Στις αρχές του 2016 τοποθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας την άρση των capital controls, κάνοντας μια «χοντρική» εκτίμηση, ενώ τόνισε πως μετά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε πλαίσιο συμμαχιών στην Ευρώπη που μιλάει για απομείωση του ελληνικού χρέους

Μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό», ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα capital controls θα αρθούν χοντρικά, όπως δήλωσε ο ίδιος, στις αρχές του 2016, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε συνάρτηση με μία σειρά παραγόντων. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι αν είχε γίνει το 1/3 της διαπραγμάτευσης που έκανε ο η κυβέρνηση του τα προηγούμενα χρόνια, θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για το θέμα του χρέους, τόνισε πως μετά τη διαπραγμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης «για πρώτη φορά δημιουργείται πλαίσιο συμμαχιών στην Ευρώπη που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν να «δουν» την απομείωση του χρέους». Παράλληλα δήλωσε πως « η διαφορά στην αντίληψη της Ν.Δ. με τη δική μας είναι ότι δεν μπορείς να βγεις από την κρίση με ένα χρέος που είναι κόμπος στον λαιμό».

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, υπογράμμισε ότι στo debate είχε δεχτεί συμβουλές από τους επικοινωνιολόγους του να λέει χαρακτηρισμούς, όπως «μνημονιακός και νεομνημονιακός», αντί να απαντά επί της ουσίας και με επιχειρήματα.

Τέλος, δήλωσε ότι η δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη δεν βοήθησε στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο δεν φέρει ευθύνη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, καθώς «από την πλευρά των δανειστών υπήρχε το σχέδιο της παρένθεσης, θα μας οδηγούσαν στα άκρα έτσι και αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ