Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτη απάτη στη Λαμία: «Πατέρα χτύπησα ένα παιδί, σώσε με»

Σοκ έπαθε ένας άνδρας από την Λαμία όταν -μέσα στον ύπνο του- σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε ότι ο γιος του στη Γερμανία χτύπησε ένα 12χρονο παιδί με το αυτοκίνητο και ότι έπρεπε να πληρώσει 18.000 ευρώ για να μην βρεθεί στη φυλακή.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το τηλεφώνημα των θρασύτατων πλην καλά ενημερωμένων απατεώνων έγινε στις 16:30 το μεσημέρι, την ώρα που ο πατέρας του 29χρονου νεαρού, που βρίσκεται στη Γερμανία, κοιμόταν.

Μόλις σήκωσε το τηλέφωνο άκουσε μια κυρία να συστήνεται ως δικηγόρος από τη Γερμανία με το όνομα Μαρία Δαμίγου, η οποία του είπε ότι ο γιος του χτύπησε πολύ σοβαρά ένα 12χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητο και ότι επειδή εκεί οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί θα πήγαινε κατευθείαν φυλακή, εκτός κι αν μπορούσε να στείλει επειγόντως τα χρήματα.

Την ίδια στιγμή στο βάθος του τηλεφώνου άκουγε κάποιον που παρίστανε το γιο του και κλαίγοντας φώναζε: «πατέρα χτύπησα ένα παιδί, σώσε με».

Ο πατέρας, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ και όσο μιλούσε με τη γυναίκα που παρίστανε τη δικηγόρο ζήτησε από τη σύζυγό του να πάρει το γιο τους τηλέφωνο στη Γερμανία.

Όταν είδε τη μητέρα να μιλάει κανονικά με το παιδί τους βεβαιώθηκε ότι είχε να κάνει με θρασύτατους απατεώνες, τους οποίους και απείλησε στο τηλέφωνο ότι θα καταγγείλει στην αστυνομία.

Ωστόσο δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τόσες λεπτομέρειες για την οικογενειακή του κατάσταση και ότι το παιδί του ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Οι απατεώνες είχαν «ξαναχτυπήσει» πριν από λίγες ημέρες και πάλι στη Λαμία.

Με τον ίδιο τρόπο, πιθανότατα οι ίδιοι απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη μητέρα, η κόρη της οποίας είναι στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Της είπαν ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου και ότι έπρεπέ να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να βρεθεί επειγόντως μόσχευμα που είχε ανάγκη για το χειρουργείο.

Η γυναίκα είχε υποστεί σοκ, όταν άκουγε την υποτιθέμενη κόρη της στο βάθος του τηλεφώνου να ζητεί βοήθεια. Ευτυχώς άλλο συγγενικό πρόσωπο επικοινώνησε μαζί της και διαπίστωσε ότι είναι καλά, βάζοντας έτσι τέλος στο μαρτύριο της μητέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ