Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων στην καταγγελία Σαγάνα

  Απάντηση στην καταγγελία Σαγάνα
      Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση των συμβούλων της  δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης, που υπογράφεται από τον αρχηγό της κο Σαγάνα και αφορά αίτηση Δημότη για επανασύνδεση παράνομης παροχής ύδρευσης σε οικόπεδο εντός οικισμού, όπου σταβλίζονται   οικόσιτα ζώα.
      Ο κος Σαγάνας, εγκλωβισμένος στην επιλογή του να συκοφαντεί και να λασπολογεί τους πάντες, κατάφερε να εγκλωβίσει και μια ιστορική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παράταξη για την οποία, ακόμα και οι πιο σκληροί αντίπαλοί της, αναγνωρίζουν το πολιτικό ήθος  και κυρίως τον αυστηρά πολιτικό-ιδεολογικό τρόπο που θέτει τα ζητήματα. Αυτό ο κος Σαγάνας και οι Σύμβουλοί του  προφανώς δεν το γνωρίζουν.
Επί της καταγγελίας τώρα μερικές επισημάνσεις:
•    Πράγματι η παράνομη παροχή υπήρχε και ανακαλύφθηκε κατά την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από αμίαντο σε πλαστικό και δεν επανασυνδέθηκε γιατί το απαγορεύει ο κανονισμός ύδρευσης.
•    Ο δημότης καθοδηγούμενος από τον κύριο Σαγάνα υπέβαλε αίτηση για επανασύνδεση. Το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι ο κανονισμός ύδρευσης αναφέρει πως «….παροχή ύδρευσης διακόπτεται με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ενώ η τυχόν επανασύνδεση γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
•    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ (και με τις ψήφους του κου Σαγάνα και των Συμβούλων του) και  κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου ότι δεν πρέπει να επανασυνδεθεί η παροχή γιατί είναι παράνομη, καθότι είναι σε οικόπεδο εντός οικισμού, χωρίς οικοδομή και φιλοξενεί αριθμό οικόσιτων ζώων κατά παράβαση της Υ1β/2000/4-5-2005 υγειονομικής διάταξης που λέει: «…..οι ανωτέρω πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα βρίσκονται πλησιέστερα της οικίας του ιδιοκτήτη τους, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία ή κατάστημα» .Ο κύριος Σαγάνας και οι Σύμβουλοί του προφανώς δε διαβάζουν τις διατάξεις, αλλά και δεν τις ακούνε όταν τις αναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούν όμως να επισκεφτούν την περιοχή και να διαπιστώσουν πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη της και εφάπτεται σε άλλη κατοικημένη οικία.
•    Είναι τουλάχιστον αστείο να ζητά σήμερα με την ανακοίνωσή του ο κος Σαγάνας και η παράταξή του να επανασυνδέσουμε παροχή που και οι ίδιοι χαρακτήρισαν παράνομη με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. πριν μερικές μέρες. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.
•    Ο αγωγός που αναφέρει ο κος Σαγάνας και η παράταξή του πως αντικαταστάθηκε οκτώ μήνες πριν τις εκλογές υπήρχε εκεί πολλές δεκαετίες πριν, ακριβώς για να υποστηρίξει εγκαταστάσεις οικόσιτων ζώων, προκειμένου να είναι μακριά  από τον οικισμό. Αυτό που η Δημοτική αρχή έκανε ήταν να αντικαταστάσει, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του Δήμου, το σιδερένιο αγωγό που είχε φθαρεί με αποτέλεσμα να έχει συχνές ζημιές με πλαστικό.
•    Η εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, που όμως είναι δημότες και δεν υπόκεινται σε μειωμένα δικαιώματα λόγω της συγγένειάς τους, αντικατοπτρίζει το ήθος του κου Σαγάνα και της παράταξής του που επιλέγουν την αντιπαράθεση στο λασπωμένο γήπεδό τους. Στην ίδια  λογική θα έπρεπε να αναφέρει πως από αυτόν τον αγωγό παίρνει νερό, εδώ και δεκαετίες και υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος   καθώς και η οικογένεια  συγγενικού του πρόσωπου. Όμως δεν το κάνει γιατί γνωρίζει πως με το ίδιο  νόμιμο καθεστώς παίρνουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι που κατηγορεί.
•    Ο κος Σαγάνας και η παράταξή του δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός πως το Τρίμηνο Ιούλιο –Σεπτέμβριο, όσο αυτοί «ξεψείριζαν τη μαϊμού»,η δημοτική αρχή οργάνωσε, εκτέλεσε και προγραμμάτισε έργο που πολλές δημοτικές αρχές θα το ήθελαν στο σύνολο της θητείας τους.
•    Δεν αντέχουν ότι, εκτός της διαχείρισης της σκληρής καθημερινότητας, έγιναν και γίνονται τα παρακάτω, γιατί δεν συμμετείχαν σε τίποτα από αυτά, όπως και καμία ιδέα δεν προσέφεραν ένα ολόκληρο χρόνο ως αντιπολίτευση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
1.    Δίκτυα ακαθάρτων Αλίαρτου
2.    Δίκτυα ακαθάρτων Θεσπιών
3.    Κοινόχρηστοι χώροι Άσκρης
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ  ΙΟΥΛΙΟ –ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  2015
1.     Σύνδεση Δεξαμενής Αλιάρτου
2.     Συντήρηση  παλαιάς και κατασκευή νέας Δεξαμενής  Μαυρομματίου
3.      Κατάργηση αμιάντου στο Κάστρο-Νέος Αγωγός
4.      Νέο Αντλιοστάσιο Μαζίου
5.     Νέο  Αντλιοστάσιο Νεοχωρίου
6.      Αντλιοστάσιο   Μαυρομματίου
7.      Γέφυρα Κωπαϊδας
8.      Αγορά οικοπέδου στον Υψηλάντη για τη διαμόρφωση της εισόδου του χωριού.
9.      Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου  στον Υψηλάντη
10.      Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου στον Άγιο Χαράλαμπο Αλιάρτου
11.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ και ανάπλαση παιδικής χαράς Μαζίου
12.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ 2ου Δημοτικού Σχολείου
13.      Πλαστικοποίηση αύλειου χώρου 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου
14.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου βόλεϊ Λυκείου Αλιάρτου
15.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Συνοικισμού Ευρυτάνων
16.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Γυμνασίου Θεσπιών
17.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών
18.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ –διαμόρφωση περιβάλλοντος Χώρου- Περίφραξη αθλητικού χώρου στο Κάστρο
19.    Έναρξη κατασκευής της Πλατείας 700 Θεσπιέων
20.    Επισκευές εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων
ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.    Αντικατάσταση Αγωγού αμιάντου στην  Ευαγγελίστρια (1500 μέτρα)
2.    Αθλητικός Χώρος Μαυρομματίου και γήπεδο 5χ5 Νεοχωρίου
3.    Πεζοδρόμια Λ.Αθηνών Αλιάρτου
4.    Παιδική χαρά και υπαίθριος αθλότοπος Κήπων
5.    Επανέναρξη εργασιών Κλειστού γυμναστηρίου Αλιάρτου
6.    κατασκευή Ταρτάν στίβου στο Στάδιο Αλιάρτου
 

       Ο κος Σαγάνας και η παράταξή του αδυνατεί να αντιπαραθέσει πολιτική συμπεριφορά και επιχειρήματα στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Επιλέγει το δρόμο της συκοφαντίας θεσμών και πολιτών.
       Η Δημοτική Αρχή αρνείται να συμμετάσχει στα λαϊκά δικαστήρια της Παράταξης του κου Σαγάνα γιατί τιμά την εντολή των Δημοτών να εργαστεί σκληρά για το καλό του τόπου. Ο φυσικός Δικαστής στον οποίο προσφεύγουμε θα θέσει στον κο Σαγάνα και τους Συμβούλους του τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού. Μέχρι τότε οι απαντήσεις μας θα δίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

4 σχόλια:

  1. παιδια καντε τη δουλεια σας και μην ασχολειστε με γραφικούς.τους ξερουμε και δε χρειαζετε να μας πει κανενας τιποτα γιαυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχαιο που κανενας μετα απο τοσες ωρες- μερες δν εχει σχολιασει την απαντηςη του δημαρχου;;;; Μηπως καποιοι εμειναν με το στομα ανοιχτο;;;;τελικα μαλλον ολοι εκει στο κκε, Κ ΓΩ ΜΑΖΙ τρωμε μυγες!!!!να χαιρομαστε την παραταξη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aληθεια Δημαρχε τι ακριβως οικοσιτα εχει ο συγγενη σου μιας και αναφερεσε στον κανονισμο της υδρευσης. Γιατι απ' οτι ξερω δεν υπαρχει ουτε φτερο απο κοτα.Αλλα προλαβαινεις να ριξης δυο τρεις ετσι για ξεκαρφωμα να δικαιολογισης την παροχη του νερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχε αληθέυει το παραπάνω σχόλιο', Γιατί εαν εχει έστω και μια μικρή δόση αλήθειας τότε πρέπει να δώσετε εξηγήσεις σε εμάς τουλάχιστον που σας ψηφήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ