Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ- Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ         ΘΗΒΑ 3/09/2015
                  ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 303
                  ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
                  ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
                  ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
                  ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524- 6979133908-6937491974





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Σε ακόμη μια στοχευμένη απόλυση προχώρησε η εργοδοσία της “ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ” (ανακύκλωση πλαστικών), υλοποιώντας σχεδιασμούς που σκοπό έχουν αφ’ ενός τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους που διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου να απαλλαγεί από τους μπροστάρηδες που τους οργανώνουν.
    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, λίγο πριν σχολάσει η βάρδια (και αφού είχε προηγηθεί 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ     στην επιχείρηση την 1/9/2015), η εργοδοσία κάλεσε στο γραφείο τον συνάδελφο KUMAR KULDEEP μέλος της εργοστασιακής επιτροπής του Σωματείου μας και του ανακοίνωσε προφορικά την απόλυσή του.
    Θεωρούμε την απόλυση παράνομη, άκυρη και καταχρηστική, που έγινε για εκδικητικούς λόγους, απόρροια της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυξε ο συνάδελφος, από τη συμβολή στο να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, την εκλογή του στην εργοστασιακή επιτροπή και την πραγματοποίηση μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αφορούν στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και άλλων αιτημάτων των εργαζομένων.
    Σήμερα το πρωί ο συνάδελφος KUMAR KULDEEP πήγε να αναλάβει εργασία αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, όπως με υπαιτιότητα του εργοδότη δεν εργάστηκε η Α΄ βάρδια.
    Καταγγέλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας “ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ”.
    Την καλούμε να ανακαλέσει τις απολύσεις, να καταβάλει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και όσα άλλα οφείλει στους εργαζόμενους, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να ενημερώσει για τον επαγγελματικό κίνδυνο και να προσέλθει σε συζήτηση με το Σωματείο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.
    Ζητάμε από το ΣΕΠΕ Θήβας να πράξει τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, δεδομένου ότι πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις.
    Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 4/9/2015 2ωρη στάση εργασίας 13:00 – 15:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ