Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

To τρεχούμενο νερό στον Άρη σημαίνει ανθρώπινη ζωή! βίντεο

Μια ιστορική ανακάλυψη που αφορά τον Κόκκινο Πλανήτη δημοσιοποίησε η NASA και οι επιστήμονες της ειδικής της ομάδας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.  

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακόμη από που μπορεί να προέρχεται το νερό. Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής στον κόκκινο πλανήτη. 

«Υπάρχει νερό σήμερα στην επιφάνεια του Άρη» ανέφερε στον Guardian ο M. Meyer, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος της NASA για την εξερεύνηση του Άρη.

Τα συμπεράσματα της NASA πηγάζουν από τον εντοπισμό σκοτεινών και μεγάλων ροών που έχουν εντοπιστεί ακόμα και σε λόφους του Κόκκινου Πλανήτη. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες απο φασματογράφους που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ροές φτάνουν σε πλάτος τα πέντε μέτρα και σε μήκος έως και τα 100 μέτρα, και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τη NASA το 2010.

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το υπερχλωρικό άλας που βρέθηκε στην επιφάνεια του Αρη διατηρείται σε υγρή μορφή σε ένα εύρος θερμοκρασιών από τους -70 βαθμούς Κελσίου έως τους +24.

Τους χειμερινούς μήνες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -70% το υγροποιημένο άλας παγώνει και εξαφανίζεται. 

 

Οι επιστήμονες της NASA δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί το μέγεθος της πυκνότητας του νερού που υπάρχει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Στο ερώτημα για το εάν η ύπαρξη αλμυρού νερού συνεπάγεται την ύπαρξη έμβιων οργανισμών, οι επιστήμονες δεν το επιβεβαιώνουν καθώς δεν είναι γνωστό αν υπάρχει υδροφόρο δίκτυο στο υπέδαφος το οποίο θα μπορούσε να συντηρήσει τη ζωή.

Η NASA ανακοίνωσε ότι έχει τον προϋπολογισμό για να συνεχίσει τις αποστολές της στον Αρη και θα πραγματοποιήσει έρευνες σε συνεργασία με τη Ρωσία, οι οποίες θα περιλαμβάνουν γεωτρήσεις προκειμένου να εξεταστεί τι συμβαίνει στο υπέδαφος και να διαπιστωθεί αν υπάρχει οργανική ύλη, γεγονός που με τη σειρά του θα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους ζωή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ