Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Διαμάχη για τις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου

Διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην εφημερίδα diavimanews και την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου κα Κίτσου.Αιτία της διαμάχης δημοσίευμα της εφημερίδας για τις τουαλέτες του Σχολείου-Ακολουθούν τα δημοσιεύματα.
Προβλήματα στο 2ο Δ.Σ. Αλιάρτου


Ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου κυρίως όπως λένε για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες. Όπως γνωρίζουμε το τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε έλεγχο στο συγκεκριμένο σχολείο και διαπίστωσε αρκετά προβλήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν και μάλιστα ενημέρωσε γι΄ αυτά όλους τους αρμόδιους προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις καθώς και τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους.
Μάλιστα το Τ.Υ θα επισκεφθεί εκ νέου όλα τα σχολεία για τους σχετικούς ελέγχους.
Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση αρμόδιος να απαντήσει για το θέμα που αφορά στην υγεία των μικρών μαθητών αν δηλαδή έγιναν οι παρεμβάσεις και για ποιό λόγο προκύπτουν προβλήματα είναι ο δήμος Αλιάρτου.
Το ενδιαφέρον βέβαια θεωρείται δεδομένο τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί και δεν είναι δυνατόν να προχώρησαν για παράδειγμα στις πλαστικοποιήσεις τω γηπέδων μπάσκετ και να μην προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την διασφάλιση της υγείας των μικρών μαθητών.

 diavimanews

   Απάντηση της Δ/ντριας του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αλίαρτου σε δημοσίευμα για τις τουαλέτες

Σε απάντηση του κακόβουλου δημοσιεύματος που δεν ξέρω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, οφείλω να σας ενημερώσω, ως νέα Δ/ντρια, ότι προείχε η θέρμανση των μικρών παιδιών.
         Ενημερώνω λοιπόν ότι αλλάχτηκε ο λέβητας και το δοχείο διαστολής τα οποία βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.
         Οι τουαλέτες απολυμάνθηκαν και καθημερινά καθαρίζονται με σχολαστικότητα. Το καλοκαίρι στόχος μας είναι να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και θα γίνει. Τα σχόλια περί πλαστικοποιήσεων και οι ειρωνείες δε βοηθούν κανένα. Καλύτερα ό,τι έχετε να πείτε να το λέτε ευθέως.  Οι παιδότοποι είναι απαραίτητοι.
         Οι σχέσεις μου τόσο με τους γονείς όσο και με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους είναι άριστη. Η τοπική κοινωνία στήριξε τον ενθουσιασμό μου για δουλειά και τους ευχαριστώ!!! Αυτό ίσως ενοχλεί κάποιους αλλά θα συνηθίσουν.
         ΟΛΟΙ «στάθηκαν», όσο και όπως μπορούσε ο καθένας, στο ΣΧΟΛΕΙΟ μας. Κανείς δεν παίζει με την υγεία των μικρών παιδιών και πόσο μάλλον εγώ που εμπράκτως έχω δείξει, τόσα χρόνια, την αγάπη μου στα παιδιά .
         ΟΣΟΙ γράφουν τέτοια άρθρα καλό θα ήταν να τα υπογράφουν. Αλλά δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να κατακρίνουμε αλλά να αποποιούμαστε των ευθυνών μας. ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ!!!
Αφήστε το Σχολείο όλων μας να πάει μπροστά.
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΙΤΣΟΥ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ




Απάντηση της εφημερίδας
 Το καλοκαίρι του... 2016 οι παρεμβάσεις για τις τουαλέτες του 2ου Δ.Σ. Αλιάρτου

Αρχικά προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σε οτι αφορά το θέμα με τα προβλήματα στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει ευθύνη η Διευθύντρια Κωνσταντίνα Κίτσου η οποία στο συγκεκριμένο σχολείο ανάλαβε φέτος τα καθήκοντά της, ενώ είναι γνωστό το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. 
Η κ. Κίτσου απαντώντας στο δημοσίευμα που ανέδειξε το θέμα εμμέσως πλειν σαφώς επιβεβαιώνει οτι υπάρχει πρόβλημα για το οποίο δεσμεύεται οτι θα λυθεί -αν και η αρμοδιότητα είναι του Δήμου- τονίζοντας οτι "το καλοκαίρι στόχος μας είναι να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και θα γίνει.". 
Ωστόσο κάπως έτσι είχε εξελιχθεί και η προηγούμενη σχολική χρονιά αφού το πρόβλημα όπως και πολλά άλλα είχαν καταγραφεί και επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εμπλεκόμενο από το αρμόδιο τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τον Δεκέμβριο του 2014 όπως αρμοδίως ενημερώθηκα.
Θα σταμάταγα εδώ όμως συνηθίζω να απαντώ σε αιχμές που με αφορούν απ΄ όπου και αν προέρχονται και αυτό θα κάνω.  
Δημοσίευμα που αφορά στην υγεία μικρών μαθητών κάθε άλλο παρά κακόβουλο είναι.
Φυσικά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι των παιδιών αφού το θέμα αφορά στην υγεία τους.
Όσο για την θέρμανση δεν το σχολιάζω διότι το θεωρώ δεδομένο (και όχι κατόρθωμα) οτι οι μαθητές δεν πρέπει να ξεπαγιάζουν.
Σε οτι αφορά το ενδιαφέρον των αρμοδίων φυσικά και δεν ειρωνεύομαι κανένα και γι΄ αυτο θυμίζω τι έγραφα: "Το ενδιαφέρον βέβαια θεωρείται δεδομένο τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί και δεν είναι δυνατόν να προχώρησαν για παράδειγμα στις πλαστικοποιήσεις τω γηπέδων μπάσκετ και να μην προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την διασφάλιση της υγείας των μικρών μαθητών".
Τέλος το "Αφήστε το Σχολείο όλων μας να πάει μπροστά", προφανώς δεν απευθύνεται σε μένα διότι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για την χρηματοδότηση και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, η αρμοδιότητα της συντήρησης των σχολικών κτηρίων ανήκει αλλού, ούτε φυσικά στους δασκάλους και τους γονείς που κάνουν ο,τι μπορούν!
Άρα τα... παράπονα στον Δήμαρχο που λέει και ο σοφός λαός...

Γ. Μπαρ.

απο diavimanews.blogspot.gr

8 σχόλια:

  1. κύριε ελεησον ευλογητός ο θεός και οι απεσταλμένοι τούτου εις την γη......
    αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ενοείς σχολιαστή των 11.59
    έχει σχέση ο θεός με το θέμα αυτό;
    η έστω οι απαεσταλμένοι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουίζ για δυνατούς λύτες
    τι σχέση υπάρχει ανάμεσα σε τουαλέτες και με οικόπεδα που είναι σε πλαγιά και τα έχει πάρει η κατηφόρα μετατοπίζοντας την θέση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα δασκαλάκια θα μείνετε. Πιάστε λιγο τον Λειβαδίτη εξ Αλιάρτου, βρέστε τα και με τον Περμισσό και όλα εντάξει. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ δε χάλασε και ο κόσμος ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να είχαν μείνει δάσκαλοι και ο δήμαρχος (είναι και θεολόγος) και ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος και οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, θα είχαν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για τα παιδιά, δυστυχώς όμως έγιναν πολιτικάντηδες και μάλιστα χειρότεροι από τους προηγούμενους που κατηγορούσαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ πάντως οχι μονο δεν εχεις παιδια στο σχολείο,ουτε απέξω δεν περνάς. Μακαρι να είχαν ασχοληθεί και άλλοι με τα σχολεια και τα παιδια μας όσο ασχολήθηκαν αυτοί.

      Διαγραφή
  6. Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ...ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!!!!!!!!ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    1. Καταστροφές , κλοπές: Κλείδωμα μετά τις 8μ.μ. Διακοπή παροχής νερού. Ίσως δημιουργία λουτρών σε άλλη θέση για την καθαριότητα κάποιων, πχ αστέγων, ναρκομανών κλπ.
    2. Το χαρτί «υγείας». Το κλέβουν, γεμίζουν οι κάδοι και ο χώρος γύρω με χρησιμοποιημένα κομμάτια, βουλώνουν οι αποχετεύσεις:
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του. H νέα ελληνική εφεύρεση στο πεδίο των μπιντέ, το ΚΟ BIDET (www.mpinteamea.gr) δίνει αυτή τη δυνατότητα. 100% αποτελεσματικό. Ακριβής στόχευση και έτσι λίγο το νερό που διοχετεύεται προς το σώμα του χρήση. Πειράματα έδειξαν ότι το σκούπισμα στη συνέχεια για το καθαρό νερό με χαρτί δεν είναι απαραίτητο. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να ακουμπήσουν τα ρούχα στο πάτωμα. Επί πλέον καθώς, για τις γυναίκες ιδίως, δε χρειάζεται να σηκωθούν για να «σκουπιστούν», δε γίνονται θέαμα για ηδονοβλεψίες. Επίσης: παρ όλο που δε χρειάζεται, για τους σχολαστικούς υπάρχει δυνατότητα, ρίχνοντας 1-2 σταγ. Ιωδιούχου διαλύματος πάνω στο στόμιο του σωλήνα πίδακα, εξασφαλίζουν πλήρη αντισηψία.
    3. Μερικοί ανεβαίνουν πάνω στη λεκάνη, καταστρέφοντας το καπάκι: Αυτό μπορεί να εμποδιστεί με την στέρεη τοποθέτηση μεταλλικών μπαρών πάνω απ τη λεκάνη, σε ορισμένο ύψος, ώστε να εμποδίζεται
    το ανέβασμα πάνω στη λεκάνη, χωρίς βέβαια να εμποδίζεται το κάθισμα σ αυτό.
    4. Για να μην κλέβουν το ΚΟ BIDET, δυνατόν αυτό να αφαιρείται κάθε βράδυ, αν δεν κλειδώνεται η τουαλέτα. Η αφαίρεση και επανατοποθέτηση του είναι πολύ εύκολη υπόθεση 2-3 λεπτών. Ακόμα ένα νέο ΚΟ ΒΙDΕΤ δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ στη λιανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ