Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Υποχώρηση της κυβέρνησης για την φορολόγηση στα ενοίκια

Την απόσυρση της διάταξης που αλλάζει τους φορολογικούς συντελεστές στην κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η απόσυρση της κλίμακας, σύμφωνα με πληροφορίες   έγινε καθώς υπάρχει η εκτίμηση στο οικονομικό επιτελείο ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα προκειμένου να θεσπιστεί μια εντελώς νέα κλίμακα με περισσότερα κλιμάκια, περισσότερο προοδευτικό χαρακτήρα και πιθανόν ένα μικρό αφορολόγητο.

Υπενθυμίζεται ότι με το πολυνομοσχέδιο αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης στην κλίμακα του εισοδήματος από ενοίκια. Ειδικότερα, για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Η αύξηση των συντελεστών ισχύει αναδρομικά από τα φετινά ενοίκια. Έτσι, για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης ακινήτων με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 12.000 ευρώ ενώ με τον αρχικό συντελεστή πλήρωνε φόρο εισοδήματος 1.320 ευρώ, πλέον θα κληθεί να πληρώσει 1.800 ευρώ, δηλαδή 480 ευρώ περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ