Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από την Π.Ε.Βοιωτίας



Η Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  - Περιφερειακή  Ενότητα  Βοιωτίας, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας  "Πολυτεχνείο 1973"  .
Για πρώτη φορά στη Λιβαδειά, μία ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φωτογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.
           Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους.
Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.
Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
 Η έκθεση θα διαρκέσει 19 και 20 καθώς και 23 και 24 Νοέμβρη 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39) στη Λιβαδειά και η τελετή εγκαινίων της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ