Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σε διαβούλευση του ΣΕΒ η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

Σε διαβούλευση του ΣΕΒ, ως εκπρόσωπος της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά


Στη διαβούλευση του ΣΕΒ (Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος), με θέμα: «Ελλάδα Φιλική στις Επενδύσεις - Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον», εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Έλαβε μέρος στο Θεματικό εργαστήριο 4 με θέμα: «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων».

Στην εισήγησή της αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις  (μητροπολιτικό κέντρο, πρόσβαση, μέγεθος) η γεωγραφική του θέση δηλαδή, που συνηγορούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας του. Έτσι από μια άτυπη οχλούσα βιομηχανική περιοχή μπορεί να μετατραπεί  σ΄ ένα σύγχρονο υποδοχέα.
Και μόνο μια τέτοια βιομηχανική πόλη μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και κυρίως της απασχόλησης και της Εθνικής Οικονομίας.
Σ΄ αυτή την αναρχία ένα πάρκο που θα συνδυάζει  θεσμική, χωροταξική, πολεοδομική, οργάνωση σε συνδυασμό βεβαίως με την εξυγίανση της βεβαρημένης και πολλαπλώς συκοφαντημένης αυτής περιοχής.
Έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε. Η αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, αποτυπώθηκε μέσω των δύο διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έλαβαν ευρεία δημοσιότητα και αποδοχή και ενίσχυσαν τις ενέργειές μας.
Επισπεύδουμε λοιπόν και προχωράμε» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ