Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Χρεοκόπησε ο ιστορικός όμιλος Πετζετάκις



    
    


Σε κατάσταση πτώχευσης τίθεται ο όμιλος Πετζετάκις, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση για κήρυξη σε πτώχευση του ομίλου παραγωγής συστημάτων σκληρών και εύκαμπτων σωλήνων, την οποία η δικαιοσύνη έκανε δεκτή.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο όμιλος να ασκήσει έφεση κατά της απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παγκόσμια παρουσία

Η δικαστική εξέλιξη είναι απόρροια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος Πετζετάκις εδώ και πολλά χρόνια. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Πετζετάκις διέθετε παρουσία με έντεκα παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο θυγατρικών εταιριών και αποκλειστικών αντιπροσώπων σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.

"Η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε., μητρική εταιρία του Ομίλου, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι. Το 1961, ο ιδρυτής καθιέρωσε την Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. ως μια παγκοσμίου φήμης καινοτόμο εταιρία στην βιομηχανία πλαστικών, κατοχυρώνοντας την πρωτοποριακή για τα χρονικά μέθοδο παραγωγής πλαστικών εύκαμπτων σωλήνων ενισχυμένων από σκληρό σπειροειδές PVC. Τα προϊόντα της εταιρίας έγιναν γνωστά παγκοσμίως με το εμπορικό σήμα HELIFLEX ενώ από τότε η τεχνολογία αγοράστηκε και χρησιμοποιείται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως οι Goodyear, Pirelli, Dunlop & Toyo Rubbers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ