Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οδομαχίες και Μολότοφ γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία για Γρηγορόπουλο-ΒΙΝΤΕΟ



    Δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί έως τώρα. Οι ταραχές άρχισαν λίγο πριν της 19:00, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να προκαλεί φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και σε υποκαταστήματα τραπεζών γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδος.
    Επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί λόγω φόβων για εκτεταμένα επεισόδια, ειδικά το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.


Εκτεταμένα επεισόδια...σημάδεψαν για μία χρονιά την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τις ταραχές ωστόσο να περιορίζονται τελικά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι μεγαλύτερες οδομαχίες λαμβάνουν χώρα κοντά στο Πολυτεχνείο, όπου ομάδα περίπου 50 ατόμων πετά βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, χωρίς όμως να υπάρχει εικόνα μεγάλης ανησυχίας.

Οι Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περίπου 25 προσαγωγές.

Πριν από λίγη ώρα κατασβέστηκε φωτιά σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου στην οδό Σολωμού, λόγω μολότοφ που πέταξαν οι κουκουλοφόροι, ενώ αρχικά υπήρξαν φόβοι πως ότι οι φλόγες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν μέσα στο σπίτι.

Οι ταραχές άρχισαν λίγο πριν της 19:00, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να προκαλεί φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και σε υποκαταστήματα τραπεζών γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ συγκεντρωμένων, καθώς ένα άλλο γκρουπ συγκεντρωμένων προσπάθησε να σταματήσει τις καταστροφές.

Τότε επενέβη η Αστυνομία, με άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ωθώντας τους αναρχικούς προς το τέρμα της οδού Πανεπιστημίου.

Οι αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν κάδους απορριμάτων στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Μπενάκη οπισθοχωρώντας προς τα Εξάρχεια, προς τα οποία έχουν σκορπίσει οι περισσότεροι από 2.000 αναρχικοί που έλαβαν μέρος στην διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ