Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κλείνει τα μαγαζιά στις 4 Φεβρουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,
Απόλυτα δικαιολογημένο το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί, διαπιστώνοντας ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι ΕΜΠΟΡΟΙ δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Με το ΝΕΟ σχέδιο του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις εισφορές σε φορολογία επί του εισοδήματος μας από 27% έως 34,5%, (20%+6,95%+7,5%) αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2017 βεβαίως ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ,όμως οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 με το επιπλέον 1% ΜΟΝΟ στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών για τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ των εργαζομένων  ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την προσπάθεια για μη κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα που θα προκαλέσει επιπλέον μείωση των 3 εκ. ήδη μειωμένων 6 φορές κύριων συντάξεων.
Μέσα από τη συμμετοχή μας ως Εμπορικός Σύλλογος  στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ. Πρέπει και η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που λέει «δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι» στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ρυπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα «Λερναίας Ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.
Το Δ.Σ. τις επόμενες ημέρες και πριν την κορύφωση της διαμαρτυρίας μέσω της συμμετοχής στην Πανελλαδικό Κλείσιμο των καταστημάτων, θα ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης συζητήσεων και πρωτοβουλιών  σε τοπικό επίπεδο με την συμμετοχή θεσμικών εταίρων και εκπροσώπων φορέων. Πρόθεση μας είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό και φορολογικό που θα αποτελεί ένα σταθερό πλαίσιο που θα μπορεί ο επιχειρηματίας να δραστηριοποιείτε.
Κλείνοντας πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και συμμετέχοντας όλοι μαζί σε κοινούς αγώνες με ολοκληρωμένες προτάσεις θα δώσουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί άλλο να επιθυμεί τον κατακερματισμό και τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης.



ΤΟ Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ