Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τζιχαντιστής ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης-BINTEO



Αναγνώρισαν τον Σύρο καμικάζι από τη διαμελισμένη σορό του

Το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας είδε για μία ακόμα φορά η Τουρκία έπειτα από τη φονική τρομοκρατική έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην...
καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όταν καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά κοντά σε γκρουπ τουριστών στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Από την επίθεση δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους οι εννέα ήταν Γερμανοί πολίτες και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρότι οι αρχικές πληροφορίες και η ενημέρωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκαναν λόγο για «Σύρο καμικάζι», σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Ηurriyet ο δράστης είναι ο 28χρονος Ναμπίλ Φαντλί, με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Έπειτα από τις έρευνες για τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις και όπως επισημαίνει το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας, διαπιστώθηκε πως ο βομβιστής ήταν τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε αναφέρει πως ο βομβιστής είναι Σύρος υπήκοος γεννημένος το 1988, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, οι Τούρκοι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν «χρησιμοποιώντας τα μέλη» από τη διαμελισμένη σορό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ