Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες


Στα στρατηγικής σημασίας Τέμπη θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Nομού Λάρισας από την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο με τη συμμετοχή πλήθους αγροτών από 40 χωριά του νομού.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας συμμετείχε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφασίστηκε η 20ή Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί.

Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας συνεχίζει τη συγκέντρωση τρακτέρ που ξεκίνησε από χθες στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα, στις 19.00, στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό.

Το σημείο συνάντησής τους, πάντως, είναι ο κόμβος της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ