Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο Λεβαδειακός γκρέμισε το αήττητο σερί του Πανιωνίου

Αήττητο ήταν και πάει!
Ο Λεβαδειακός γκρέμισε το αήττητο σερί του Πανιωνίου με δύο γκολ του Γιακουμάκη (0-2), οι «κυανέρυθροι», ωστόσο, που έπαιζαν με δέκα από το 13’ και είχαν και δοκάρι, παραμένουν στο κόλπο της Ευρώπης!
Ο Πανιώνιος, των 11 σερί αγώνων δίχως ήττα, «πλήρωσε» την αψυχολόγητη ενέργεια του Ανσαριφάρντ στο 13’ να πάει πολύ άσχημα πάνω στον Μουλόπουλο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, και έχασε 2-0 από τον Λεβαδειακό μέσα στη Νέα Σμύρνη, χάνοντας, παράλληλα και την ευκαιρία να ξεφύγει από τον Αστέρα Τρίπολης.

Και τα δύο γκολ των Βοιωτών πέτυχε ο Γιακουμάκης, το πρώτο πριν την αποβολή του Ιρανού, μόλις στο 5’ και το δεύτερο ακριβώς με τη συμπλήρωση των πρώτων 45’.

Δοκάρι είχε ο Πανιώνιος, που κατέθεσε… και την ψυχή του, παρότι έπαιζε με δέκα, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, παρέμεινε, ωστόσο, στο +3 από τους Αρκάδες… και το όνειρο της Ευρώπης παραμένει ολοζώντανο!


Πώς έπαιξαν


Ένα… κάπως 4-4-1-1 επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, η αποβολή του Ανσαριφάρντ μόλις στο 13’, ωστόσο, αναπροσάρμοσε… άρδην τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού. Στο τέρμα κάθισε, φυσικά, ο Διούδης, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Τζανδάρης, Βλάχος, Ρισβάνης και Τασουλής. Στα χαφ αγωνίστηκαν, δεξιά ο Καραμάνος (πήγε στην επίθεση μετά την αποβολή), αριστερά ο Μασούρας και στον άξονα οι Σιώπης, Κόρμπος, ενώ ο Μπακασέτας κινούταν πίσω από τον Ιρανό επιθετικό, για λίγο, βέβαια…

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Λεβαδειακό με το αγαπημένο του 4-2-3-1 -και πέντε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Στο τέρμα ήταν ο Βερέμκο, που είχε μπροστά του και αριστερά τον Γιάχιτς, δεξιά του τον Μουλόπουλο, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τριποτσέρης, Στάθης. Οι δύο που αγωνίστηκαν στα χαφ ήταν οι Μαχαμάτ και Μανωλάς, δεξιά ο Ατζαγκούν, αριστερά ο Μίνγκας και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζιος, ο Γιακουμάκης.

Το ματς


Ένας πραγματικός… χαμός στο πρώτο ημίχρονο! Μέχρι το 13’ είχαμε δει (σχεδόν) τα πάντα! Ο Λεβαδειακός, παρά τις πέντε αλλαγές του Άκη Μάντζιου στο βασικό σχήμα και το γεγονός πως άλλος ήταν (και είναι) εκείνος που «καιγόταν» για τη νίκη, μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Πριν προλάβει, μάλιστα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης να σηκωθεί από τον πάγκο του για να βάλει τις φωνές στους παίκτες του, προκειμένου να «ξυπνήσουν» και να… ξεμυτίσουν από τα καρέ τους -όπου αδικαιολόγητα είχαν κλειστεί- οι Βοιωτοί είχαν ανοίξει το σκορ (5’) με τον Γιακουμάκη, έπειτα από γύρισμα του Μάντζιου!

Ούτε δέκα λεπτά αργότερα, στο 13’, έγινε η φάση που καθόρισε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ανσαριφάρντ, για κάποιον λόγο που μόνο εκείνος γνωρίζει, πήγε πολύ άσχημα πάνω στον Μουλόπουλο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί σωστά από τον κ. Δελφάκη. Ο Ιρανός επιθετικός δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την κόκκινη κάρτα, όχι, όμως και ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη, που αποδοκίμασε έντονα τον διαιτητή (και τον αμυντικό του Λεβαδειακού, που έμεινε για αρκετή ώρα πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο…). Παρότι με δέκα, οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν στο υπόλοιπο του πρώτου 45λέπτου τους «πράσινους» στα καρέ τους, είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε ξανά στο 45’, όταν και πάλι ο Γιακουμάκης, αντιλήφθηκε το τραγικό γύρισμα του Κόρμπου στον Διούδη, τσίμπησε πανέμορφα την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου και έγραψε το 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός… αποφάσισε να δείξει πως παίζει με παίκτη παραπάνω. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο Πανιώνιος, από την άλλη, φαινόταν… σκασμένος από την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, στο 59’, όμως, θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το φοβερό σουτ του Καραμάνου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βερέμκο.

Από εκεί και πέρα, και εκτός της καλής στιγμής που είχαν οι Βοιωτοί με τον Ατζαγκούν στο 73’ για να «καθαρίσουν» το ματς, και εκείνες των Μπαργκάν και Χαλκιαδάκη από μεριάς γηπεδούχων, δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, σε ένα κακό, γενικά, δεύτερο ημίχρονο. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Λεβαδειακός, με τα δύο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Πέτρου Γιακουμάκη, πήρε ένα σπουδαίο «διπλό», στην προσπάθεια που κάνει για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Από την άλλη, η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμεινε στο +3 από τον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να… του ξεφύγει, η παρουσία της, όμως και σήμερα, παρά την ήττα, δείχνουν πως είναι, ίσως, εκείνη φαβορί για την 5η θέση που οδηγεί σε πλέι οφ και Ευρώπη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής (77’ Μπαργκάν), Κόρμπος, Ρισβάνης, Τζανδάρης (64’ Χαλκιαδάκης), Σιώπης, Μπακασέτας, Βλάχος, Καραμάνος, Μασούρας (60’ Καθάριος), Ανσαριφάρντ.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Μαχαμάτ, Μίνγκας (77’ Τόπι), Ατζαγκούν, Γιάχιτς, Στάθης, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ