Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σκούπα της Αστυνομίας στη Στερεά με 35 συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή κ.α.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας & τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν εντός ειδικού χώρου – «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς, συνολικά (470) λαθραία πακέτα τσιγάρων και (10) συσκευασίες που περιείχαν (500) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί & φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.


Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο στη Λιβαδειά και στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού αντίστοιχα, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρτάκης και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, δύο στο Δομοκό και στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα & στους Ταξιάρχες Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας & Κύμης αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί & δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    ένας αλλοδαπός σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    δύο ημεδαποί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας,

•    δύο ημεδαποί στη Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου,

•    τρεις ημεδαποί στα Λουτρά Αιδηψού, στη Νέα Αρτάκη & στο Προκόπι Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού, Νέας Αρτάκης & Μαντουδίου αντίστοιχα,

•    δύο αλλοδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών,

•    ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας αλλοδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Λιβαδειάς & Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και

•    ένας αλλοδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ