Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Φοβερή ματσάρα στην Ξάνθη

Ματσάρα με τα όλα της!
Ο Λεβαδειακός παρότι έμεινε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, κατάφερε σε ένα δίλεπτο να κάνει την ανατροπή. Ωστόσο, το πέναλτι-δώρο του Βερέμκο χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ξάνθη (2-2).

Για ακόμη μια φορά, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να φύγει με το... χαμόγελο από τα «Πηγάδια». Οι Βοιωτοί, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες έκαναν μεγάλη ανατροπή μέσα σε ένα δίλεπτο (1-2) αλλά το πέναλτι-δώρο του Βερέμκο λίγο πριν το φινάλε, έδωσε την ευκαιρία στον Λουσέρο να ισοφαρίσει σε 2-2 και να δώσει τον βαθμό στην Ξάνθη.

Το ματς

Με το πρώτο τέταρτο να περνάει χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, η Ξάνθη ανέβασε ταχύτητα, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18’. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καρυπίδης νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον Τριποτσέρη και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τους Νιέτο και Καπετάνο να αποτυγχάνουν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να δώσουν σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα τους.
Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Λεβαδειακό, καθώς έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 50’. Ο Νιέτο έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ουόν τον σταμάτησε με φάουλ αλλά ο Μάνταλος τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη και συνεπώς, κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, η απόφαση του Καβαλιώτη διαιτητή ήταν υπερβολική.

Η αποβολή του Ουόν φάνηκε, πάντως, πως λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του. Και αυτό διότι μέσα σε δύο λεπτά, ο Λεβαδειακός κατάφερε να φθάσει σε μια μεγάλη ανατροπή. Αρχικά, στο 63’ ο Μπεν δεν νίκησε με την… πρώτη τον Ζαρόπουλο, αλλά όντας πεσμένος στο χορτάρι πήρε το «ριμπάουντ» και με το κεφάλι ισοφάρισε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ατζαγκούν σέντραρε από τα αριστερά και ο Μάντζιος με ωραίο πλασέ στην κίνηση γύρισε «τούμπα» το ματς.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Λεβαδειακός θα πάρει το πρώτο του διπλό στα «Πηγάδια», ένα… δώρο του Βερέμκο έφερε την ισοφάριση. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε χαζό πέναλτι στον Τριάδη και ο Λουσέρο που ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος (78’ Παπαστεριανός), Φλίσκας (70’ Σκουρτάι), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης (74’ Τριάδης), Σολτάνι, Καπετάνος.

Στον πάγκο: Τσέναμο, Φάρκας, Αλμέιντα Γκόμες, Ντιμιτρόφ.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Βερέμκο, Τσουρίκοφ (36’ Μανωλάς), Τριποτσέρης (57’ Μεντί), Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Μπεν (87’ Στάθης), Ατζαγκούν, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Μερεμπασβίλι, Μίνγκας, Μπελγκαζουανί.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ