Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην Αλίαρτο:«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάκαμψης»


ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Ένας σημαντικότατος Έλληνας πολιτικός, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ανέπτυξε τις προτάσεις του για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, ήταν ομιλητές στην εκδήλωση σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, με θέμα :<<Η προοπτική της Ελλάδας μέσα από την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας>>.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η οικονομική κρίση θέτει τον Ελληνικό λαό ενώπιον καίριων διλλημάτων: Ή θα ζήσει την τελευταία πράξη του δράματος ή την αρχή μιας νέας εποχής.
Μίλησε για την αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών και την αδυναμία του Ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, αδυναμία του που γίνεται ακόμα εμφανέστερη σε ένα διεθνές περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας.
Έκανε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας Δημόσιας Διοίκησης που θα διοικεί την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και όχι τον εαυτό της.
Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στον λαϊκισμό, στα ψεύδη και στις παλαιοκομματικές μεθόδους.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αυτογνωσία για να μετασχηματισθεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν έχουν κατακτηθεί ακόμη.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, εισηγήθηκε την πρότασή του για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
Εισηγήθηκε πολιτικές αναγέννησης σε όλους τους τομείς από την διακυβέρνηση και τους θεσμούς μέχρι την Παιδεία και την Δικαιοσύνη.
Ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε στο ότι η χώρα μας έχει την δυνατότητα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης να είναι μία χώρα μικρή μεν, ποιότητας δε. Υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσαρμοστεί σε αυτό που μπορεί και τις επιτρέπουν οι παραγωγικές της δυνατότητες. 
Ακολούθησε ένας  δημιουργικός διάλογος με το κοινό. Κατά γενική ομολογία ήταν μία κορυφαία εκδήλωση με ισχυρό συμβολισμό, που δικαιώνει την προσπάθεια των συντελεστών του Ελεύθερου-Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου. Διανύουμε ήδη τον τέταρτο χρόνο από την ίδρυσή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
                                                              ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
                                                             ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
                                                                       ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                                                  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ΄΄ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ