Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στη 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Η Φανή Παπαθωμά


Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, στη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ, στη Μόσχα, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο

Δυναμική ήταν η παρουσία και η προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στης 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Expocentre της Μόσχας, ενταγμένη σ΄ ένα γενικότερο σχεδιασμό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη δια του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Ηλία Σανίδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, σε απόλυτο συντονισμό με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Φακίτσα Βασίλη, ως αποστολή της Στερεάς Ελλάδας, έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Τα περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο ΕΟΤ ενώ παρόντες στην Έκθεση ήταν τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες.
Ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας Στερεάς Ελλάδας – Ρωσίας, πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Περιφέρειά μας προωθώντας τα τουριστικά προϊόντα και τους προορισμούς και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, δήλωσε πως:

 «το 2016 θα είναι μια κρίσιμη για τον Ρωσικό τουρισμό χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ρωσική αγορά. Κρίση που έχει επέλθει με την υποτίμηση που υπέστη το  Ρούβλι.

Φαίνεται ότι λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η Στερεά Ελλάδα λόγω των πλεονεκτημάτων της, διεκδικεί ένα μεγάλο μέρος από το ποσοστό των Ρώσων τουριστών που μειώνεται σημαντικά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επαφή και η συνεργασία μας με την Ελληνική Ομογένεια της Μόσχας μέσα από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία της Επετείου της 25ης Μαρτίου το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) πραγματοποίησε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων  με Έλληνες Ομογενείς και Φιλέλληνες μεγιστοποιώντας και ενισχύοντας τους δεσμούς μας.

Οι Έλληνες της διασποράς είναι κινητήρια δύναμη, είναι αυτοί που κράτησαν την ελληνικότητα στην ψυχή τους, είναι εκείνοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως «γέφυρες» στις κοινωνίες τους, ενισχύοντας την Μητέρα Ελλάδα.

Η συνεργασία μαζί τους μόλις άρχισε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ