Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ράλι Ακρόπολις: Νίκη Σίρμασις, 2ος ο Αθανασούλας!

Ο Λάμπρος Αθανασούλας εκμεταλλευόμενος το Skoda Fabia R5 στα χρώματα του Lascaris Foundation πέτυχε έναν μεγάλο άθλο  τερματίζοντας στη 2η θέση του Ράλι Ακρόπολις με διαφορά μόλις ένα δέκατο από τον 3ο.
Απίστευτο θρίλερ στο φινάλε και την τελευταία ειδική διαδρομή Ελάτεια. Ο Αθανασούλας μπήκε με προβάδισμα 35.6 sec αλλά μετά το μέσον της διαδρομής συνάντησε προπορευόμενο αυτοκίνητο (γκρουπ Ν) και δεν έβλεπε λόγω σκόνης. Το ελληνικό πλήρωμα έφτασε στον τερματισμό με μεγάλη ένταση αλλά ευτυχώς δεν χάθηκε τίποτα. Ο διώκτης του Γιάρομιρ Τάραμπους κινήθηκε ταχύτερα κατά 35.5 sec και ο Έλληνας οδηγός παρέμεινε στη 2η θέση για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Γίνονται;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η σημερινή μέρα περιεάμβανε 3 ειδικές που διεξάγονται από δυο φορές η καθεμία: EKO Racing Ελευθεροχώρι 17.87km SEAJETS Ρεγκίνι 1, 11.61km, Ελάτεια/ Καριά 33.86km.

To ξεκίνημα βρήκε τον πρωταθλητή Καγιετάν Καγιετάνοβιτς να κερδίζει το Ελευθεροχώρι. Ο Πολωνός οδηγός βγήκε χτες και τούμπαρε με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και σήμερα συνεχίζει χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει βάθρο. Δεύτερος ήταν ο Σίρμασις 6.3sec πιο αργά ενώ ο Λάμπρος Αθανασούλας σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο όντας 8.5 sec πίσω από τον πρωταθλητή. Ο Έλληνας οδηγός μετά την πρώτη σημερινή ειδική διαδρομή δήλωσε: «Το αυτοκίνητο είναι καλό, γυρίσαμε στο μαλακό στήσιμο. Ο ρυθμός μας είναι καλός, δεν πιέσαμε πολύ, γιατί πρέπει να προφυλάξουμε τα λάστιχά μας». Ο Αλεξέι Λούκιανουκ που ξεκίνησε πρώτος σήμερα είχε κλατάρισμα και οδήγησε για 8km με σκασμένο ελαστικό.

Ο Καγιετάνοβιτς κέρδισε και τη δεύτερη ειδική διαδρομή το Ρεγκίνι. Ο Σίρμασις επίσης ήταν 2ος με χρόνο 5.8sec πιο αργό και ο Αθανασούλας 3ος με χρόνο 9.1 sec πίσω από τον Πολωνό πρωταθλητή. Μετά την ολοκλήρωση της 2ης ειδικής διαδρομής ο Έλληνας οδηγός τόνισε: "Ήταν δύσκολα για εμάς. Η κατηφόρα είναι πολύ γλιστερή και επικίνδυνη. Τα πήγαμε καλά και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε στην επόμενη, που είναι από τις αγαπημένες μου".

Οι τρεις πρώτοι δήλωσαν στο Service Park:

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5
«Νιώθουμε καλά. Είναι λυπηρό που ο Αlexey έχασε τόσο χρόνο. Για το υπόλοιπο μπορώ να χαλαρώσω, μιας και ο επόμενος οδηγός είναι ένα λεπτό πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο ράλλυ, αφού ειδικά η τελευταία ειδική είναι πολύ δύσκολη, και δεν είναι εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο δρόμο».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5
«Σήμερα ήταν καλύτερα για μας. Πιέσαμε λίγο στην πρώτη ειδική, και στην Ελάτεια λίγο παραπάνω. Στο επόμενο loop δε θα πιέσουμε, καθώς στόχος μας είναι να διατηρήσουμε πίσω μας τον Τarabus και να τερματίσουμε στη 2η θέση».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5
«Χθες ήταν καλύτερα, γιατί σήμερα δεν αισθάνομαι καλά στις ειδικές. Το αυτοκίνητο είναι καλό, δεν είχαμε κλαταρίσματα. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά όχι με την ταχύτητά μας. Ο Λάμπρος είναι τοπικός και πολύ γρήγορος, και χάσαμε χρόνο, αλλά είμαστε ακόμη 3οι. Στενοχωρήθηκα με αυτό που συνέβη στον Lukyanuk».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ