Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μεγάλη φωτιά στη Θίσβη-ΦΩΤΟ


Μεγάλη φωτιά κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στις 14:30 στη Θίσβη Βοιωτίας σε κατοικημένη περιοχή.
Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο με 4 οχήματα  απο Θήβα και Λιβαδειά με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβεστικής Θηβών κ.Οικονόμου,τρία οχήματα απο την Πολιτική Προστασία,μια υδροφόρα,ένα όχημα απο τη ΔΕΠΟΔΑΘ και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ Λαμίας με έξι αντρες, που έδωσαν μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους  ανέμους, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της πυρκαγιάς.Η φωτιά ήταν μεγάλη,έκαψε 90 στρέμματα με πουρνάρια και χόρτα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά απο δυο ώρες και με την βοήθεια δυο εναέριων μέσων, κατάφεραν να νικήσουν τις φλόγες  που  προκάλεσαν  αναστάτωση στους κατοίκους της Θίσβης και της Δομβραίνας.
Ευτυχές το γεγονός πάντως, ότι δεν κινδύνευσαν σπίτια και ανθρώπινες ζωές, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην άκρη του χωριού.
Στο σημείο παραμένουν βεβαίως οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το φόβο αναζωπύρωσης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Θίσβης κ.Σάλτας,έκανε λόγο στο permisospress  για μία ιδιαιτέρως δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, μην παραλείποντας μάλιστα να δώσει και τα εύσημά του στους άνδρες της πυροσβεστικής,στην Πολιτική Προστασία που με κίνδυνο της ζωής τους,  δε δίστασαν να ανέβουν και να κατέβουν  απόκρημνα σημεία για να σβήσουν τη φωτιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών διεξάγει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ