Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία οι «Ωδές του Πινδάρου»στο Συνεδριακό Θήβας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών η εκδήλωση «Ωδές του Πινδάρου», που πραγματοποίησαν από κοινού το Δημοτικό Ωδείο Θηβών, και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών. Η εκδήλωση εντάσσεται στην μεγάλη σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με αφορμή τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Αν. Καμούτσης και ο Γραμματεύς του Συλλόγου μας κ. Ιω. Θανάσου.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν μουσικά έργα από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θηβών στην κιθάρα και το πιάνο.
Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε., μουσικοδιδάσκαλος και Πρωτοψάλτης κ. Γ. Χατζηχρονόγλου, παρουσίασε μελοποιημένες ωδές του Πινδάρου σε δική του μελοποίηση. Η μελοποίηση ακολουθεί τους τρόπους (ήχους) της αρχαίας ελληνικής μουσικής, κάτι που σπανίως μέχρι σήμερα έχει γίνει. Τις ωδές ενορχήστρωσε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θηβών μαζί με τους συνεργάτες της, ενώ τραγούδησαν η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών.
Η εκδήλωση αυτή απετέλεσα μία ιδιαίτερη και σπάνια ευκαιρία να ακουστούν αυτοί οι αρχαίοι ύμνοι όπως πρωταρχικά έχουν γραφτεί, και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ο οποίος στο τέλος θερμώς συνεχάρη τον κ. Χατζηχρονόγλου και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ