Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στη Θήβα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, ενημερώνει ότι στην πόλη μας τοποθετήθηκε πριν το Πάσχα, αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός ιδιοκτησίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος, ο οποίος από την Πέμπτη 19-5-2016 καταγράφει,όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή είχε πολύμηνη διάρκεια και συμμετείχαν: η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δήμος που διέθεσε υπαλλήλους και εργάτες, ιδιώτες εθελοντές και βέβαια προσωπικό του αστεροσκοπείου .
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο, προσωρινά (μέχρι να γίνουν κάποιες εργασίες αναβάθμισης), από την ιστοσελίδα του αστεροσκοπείου http://penteli.meteo.gr/stations/thiva/. Μένουν να γίνουν ακόμη κάποιες λίγες υπολειπόμενες εργασίες, για να καταστεί ο μετεωρολογικός σταθμός πλήρης και αξιόπιστος και να μην παρουσιάζει προβλήματα σύνδεσης δικτύου.
Στο εγγύς μέλλον θα μπορεί κάποιος να συνδεθεί και με διαφορετικό τρόπο και επιπλέον θα παρέχονται περισσότερες πληροφορίες. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο άρθρο (όταν θα έχουν ολοκληρωθεί προαναφερθείσες εργασίες ) με περισσότερες λεπτομέρειες για το σταθμό της πόλης μας.

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ