Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Καύσωνας προ των πυλών - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στη Βοιωτία



Κύμα καύσωνα και μάλιστα διαρκείας θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου και μετά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38, 39 και 40 βαθμούς ενώ σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να τους ξεπεράσει.
«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει το θερμόμετρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο πραγματικό καύσωνα του καλοκαιριού
Συγκεκριμένα... το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη όπου θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας.

Ιδιαίτερα αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, καθώς και η πεδιάδα των Σερρών,ενώ σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως ο Πύργος, η Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Μάλιστα, ανάλογα με την περιοχή η θερμοκρασία μπορεί δείξει έως και 2 βαθμούς επιπλέον, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ