Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ένα κόσμημα πολιτιστικής κληρονομιάς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας




Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Γιώργος Μαυρωτάς εκπροσώπησε το Ποτάμι στην τελετή εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας.

Το νέο μουσείο της Θήβας αναδεικνύει με τον καλύτερο και πιο εμβληματικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της Βοιωτίας. Μετά από πολυετή αναμονή για την επανέναρξη της λειτουργίας το νέο μουσείο όπως σχολίασε ο κ. Μαυρωτάς θα αποτελέσει ένα κόσμημα και πόλο έλξης για την πόλη της Θήβας. Μετά την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του μουσείου, ανέφερε πως είναι σίγουρος ότι θα το επισκεφθούν μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, καθότι τα εκθέματα καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο από τα προϊστορικά χρόνια ως τα μεταβυζαντινή εποχή.

Στη μεγάλη αυτή στιγμή για την πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ