Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σοκάρει ο «χάρτης» των ελλείψεων στα νοσοκομεία της Στερεάς

Άνιση μάχη με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε... χρήμα, «στραγγαλίζουν» τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις ανά περιφέρεια είναι δραματικές. Αναλυτικά:

Στερεά Ελλάδα

Τα νοσοκομεία της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας έχουν φθάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Στο νοσοκομείο Θήβας η Παθολογική κλινική εφημερεύει  15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.

Στο νοσοκομείο Λειβαδιάς η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες είναι διαθέσιμη μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Εύβοιας, σε εκείνο της Χαλκίδας υπηρετούν 195 νοσηλευτές και είναι κενές 175 θέσεις.

Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Γυναικολόγοι. Ειδικότητες όπως Αιματολόγος, Νευρολόγος και Δερματολόγος είναι κενές.

Στο νοσοκομείο Κύμης δεν υπάρχουν ΩΡΛ, Οφθαλμίατρος, αλλά ούτε και…μάγειρας. Στο νοσοκομείο Καρύστου δεν υπάρχει νευρολόγος, γυναικολόγος και ΩΡΛ.



Στο  νοσοκομείο Άμφισσας στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι κενές 23 θέσεις και 28 θέσεις στο λοιπό προσωπικό. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.

Ο Αξονικός τομογράφος  και ο Μαστογράφος  του νοσοκομείου Καρπενησίου δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.

Μετ' εμποδίων λειτουργούν η Μαιευτική και η Παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ