Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα με «άρωμα» ISIS - Τουλάχιστον 80 νεκροί-ΒΙΝΤΕΟ

 Η φωτογραφία από τη Νίκαια που σοκάρει όλο τον πλανήτη – Ένα νεκρό παιδί στη μέση του δρόμου
 Νταλίκα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Νίκαια-Για 2 χιλιόμετρα σκότωνε αθώους ανθρώπους
Φονική επίθεση την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας - Και παιδιά μεταξύ των νεκρών - 18 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Φωτογραφίες και βίντεο-σοκ από την επίθεση - Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους - Δείτε live εικόνα από το σημείο της επίθεσης
Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 80 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών) και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.

Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας αυτή τη φορά ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.
Με πτώματα και διαμελισμένα σώματα παντού, τραυματίες βουτηγμένους στο αίμα, κραυγές και γενικευμένο πανικό, η εικόνα ενός από τους πιο πολυτελείς και φημισμένους δρόμους της Ευρώπης, της περίφημης Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ (Περίπατος των Άγγλων) μετατράπηκε σε ένα απέραντο σφαγείο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού περιέγραψε τη σκηνή σαν «απόλυτο χάος». Ο ίδιος κατέθεσε την πρώτη μαρτυρία, ότι ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα καθώς έστριψε το τιμόνι προς το πλήθος και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα σκορπίζοντας το θάνατο.
Το Russia Today ανέβασε ένα σκληρό βίντεο που καταγράφει το μέγεθος της τραγωδίας, μετά την ξέφρενη πορεία του φορτηγού.
Δείτε το βίντεο της εκτέλεσής του από τους αστυνομικούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ