Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο που η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει την επίθεση στον εργαζόμενο λαό βάζοντας ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με νέα φοροληστρικά μέτρα, με παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, με παραπέρα συμπίεση των μισθών, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας (Ε.Κ.Θ) έδειξε ότι δεν έχει τη βούληση να οργανώσει την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.
Αξίζει να θυμίσουμε στους εργαζόμενους ότι αυτές οι δυνάμεις συγκάλεσαν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Ε.Κ.Θ. 4 μήνες νωρίτερα με πρόσχημα την αναγκαιότητα ισχυρής Διοίκησης που θα προετοιμάσει τους εργαζόμενους να απαντήσουν στη νέα αντεργατική επίθεση…!!!
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. στις 12 Αυγούστου 2016 οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. κατέθεσαν για συζήτηση και ψήφιση 1) το κάλεσμα Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων για την οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε) και 2) το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός της Χρυσής Αυγής) για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργόυν τις Σ.Σ.Ε.
Οι παρατάξεις ΣΑΕΚΕ, ΔΑΚΕ με διάφορες υπεκφυγές όπως «…η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΜΕ…» και αφού δήλωσαν ότι «δε διαφωνούν» (!!!) με τα δύο κείμενα αρνήθηκαν να τα στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης για τις Σ.Σ.Ε. Υποστήριξαν την πρόταση του Προέδρου να καταθέσουν έγγραφο στη Γ.Σ.Ε.Ε. και να … αναλάβει η ίδια τέτοιες πρωτοβουλίες!!!
Δυστυχώς όπως είναι διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί στη Γ.Σ.Ε.Ε. ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει τον αγώνα για διεκδίκηση των απωλειών μας. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είτε πολιτικά αφελής είναι, είτε τρέφει αυταπάτες, ή συνειδητά στηρίζει αυτή την κατάσταση. Αυτή η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. ήταν που κάθησε στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» με κυβέρνηση και βιομήχανους, νομιμοποιώντας έτσι όλο το βάρβαρο αντεργατικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Προ πολλού οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Όσοι θέλουν να παραμένουν κολαούζο τους να υποστούν και τις συνέπειες. Αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ποιοι είναι αυτοί που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους βάζοντας τους κομματικές ταμπέλες και υπονομεύοντας την ανάγκη για ενότητα των εργαζομένων από τη βάση.
Καλούμε τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να συζητήσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή για την οργάνωση  του μεγάλου μετώπου αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργησης των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.
Θήβα 13/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ