Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κέρδισε ο Ιερώνυμος -Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη διήρκεσε δύο ώρες και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει με τα παλιά βιβλία.

«Ηρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Θα υπάρξει από την αρχή συνεργασία για τα θρησκευτικά. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία. Η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία, θα χρησιμοποιούνται τα τωρινά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. «Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ