Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανασκαφής στο αρχαίο θέατρο Τανάγρας



 Με ανακοίνωση του ο Δήμος Τανάγρας μας γνωστοποιεί ότι από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του αρχαιολογικού χώρου στο αρχαίο θεάτρο Τανάγρας, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τανάγρας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Έναρξη εργασιών ανασκαφής στο αρχαίο θέατρο Τανάγρας

Την Δευτέρα 02/10/2016 ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου θεάτρου, σύμφωνα με την σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Τανάγρας, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το έργο με τίτλο: «Ανάδειξη αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας και συναφών Δημοσίων Κτιρίων Αρχαίας Τανάγρας».

Η προγραμματική σύμβαση - προϋπολογισμού 50.000 € - χρηματοδοτείται από τον Δήμο μας. Σε περίπτωση παράτασης της διάρκειας της σύμβασης κατά δύο έτη, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του κειμένου της σύμβασης, η χρηματοδότηση θα ανανεωθεί με το ποσό των 50.000 €.

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου ξεκίνησε την 30η Ιουνίου 2016 με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Ακολούθησε η συμβολική αναβίωση του αρχαίου θεάτρου με την παρουσίαση θεατρικής παράστασης εντός του αρχαιολογικού χώρου (“Βάκχες” του Ευριπίδη, καλλιτεχνική δημιουργία θεατρικών ομάδων της περιοχής) την 17η Σεπτεμβρίου.
Από την 2α Οκτωβρίου 2016 προετοιμάζεται η ανασκαφή του θεάτρου με εργασίες καθαρισμού και δοκιμαστικών τομών. Οι εργασίες επιβλέπονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
anparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ