Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ:Χυδαίος αντικομμουνισμός από τον βουλευτή Βοιωτίας Χρυσής Αυγής

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η χυδαία και ανιστόρητη ανακοίνωση του φασίστα βουλευτή Ευ. Κρακώστα, σχετικά με την 28η Οκτώβρη, αποδεικνύει τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Θήβας που τον καλύπτει και του δίνει βήμα προσκαλώντας τον στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κόσμος εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου συμφωνούν με τον οχετό της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.
Γνήσιος πολιτικός απόγονος του Γκέμπελς, ο φασίστας μένει στο ΌΧΙ του Μεταξά. Τσιμουδιά για την προδοσία του Τσολάκογλου, στρατηγού του Μεταξά, που συνθηκολόγησε με τους ναζί στις 20/4/1941 για να γίνει δωσίλογος πρωθυπουργός. Τσιμουδιά για τους πολιτικούς προγόνους του, τα Τάγματα Ασφαλείας, που πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατακτητή ενάντια στην Εαμική Εθνική Αντίσταση.
Ο ελληνικός λαός είπε το πραγματικό ΟΧΙ στο φασισμό και τους κατακτητές, υπομένωντας την πείνα και την εξαθλίωση, παίρνοντας τα όπλα για να λευτερώσει την πατρίδα του.
Μόνο στην περιοχή μας ο ΕΛΑΣ έδωσε δεκάδες μάχες (Δερβενοχώρια, Πύλη Αυλώνα, Βίλλια, Δομβραίνα, Υψηλάντης, Κάστρο, Κριεκούκι), οι ναζί έκαψαν ολόκληρα χωριά (Δομβραίνα, Χώστια, Θίσβη), εκατοντάδες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα. Το μεγαλείο αυτών τιμάμε την 28η Οκτώβρη, και όχι τους συνεργάτες των ναζί ή των Άγγλων, που τα μάζεψαν και έφυγαν για την Αίγυπτο.
Όσο για τους κομμουνιστές, θυμίζουμε στον ανιστόρητο φασίστα ότι στις 31 Οκτώβρη 1940 ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης έστειλε από τα μπουντρούμια της Γενικής Ασφάλειας, όπου ήταν φυλακισμένος, ανοιχτό γράμμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή. Σε αυτό καλούσε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί ενάντια στους φασίστες και έγραφε χαρακτηριστικά: «Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ..».
Λίγες μέρες μετά, οι εκατοντάδες κομμουνιστές κρατούμενοι του καθεστώτος του Μεταξά στην Ακροναυπλία ζητούσαν από αυτό να τους απελευθερώσει για να σταλούν να πολεμήσουν στο μέτωπο. Το καθεστώς όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά για αντάλλαγμα, αμέσως μετά την κατάκτηση της χώρας, τους παρέδωσε στους ναζί. Τέτοιοι «πατριώτες» ήταν ο Μεταξάς, ο υπουργός του Μανιαδάκης, ο Τσολάκογλου και οι υπόλοιποι πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών φασιστών.

Έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Η δράση της Χρυσής Αυγής υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Είναι ντροπή να καλούνται οι θύτες να τιμήσουν τα θύματα.

Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να καμουφλαριστεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής. Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και το ναζισμό, μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ