Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΦΑΣΙΣMΟΣ – ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΗΒΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«ΦΑΣΙΣMΟΣ – ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, 19:30 μμ,
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ)

Στα χρόνια της κρίσης, ο καπιταλισμός, η δικτατορία των επιχειρηματικών ομίλων, έδειξε και δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του.
Για τη διασφάλιση των κερδών ντόπιων και ξένων μονοπωλίων, οι ελληνικές κυβερνήσεις με τη βοήθεια της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ πετσοκόβουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων.
Η επίθεση σε βάρος των λαών, όπως και του ελληνικού λαού δεν είχε μόνο το καρότο των «αριστερών Κυβερνήσεων», της πολυπόθητης ανάπτυξης. Είχε και το μαστίγιο του φασισμού – ναζισμού, την τρομοκρατία σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Πρόσφατα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Σε μερικές εβδομάδες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση των μελών της συνοδείας του Χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα (από τους οποίους ο ένας είναι αστυνομικός και αδελφός του) σε βάρος Θηβαίου αγωνιστή.
Ποιον εξυπηρετεί η συστηματική καλλιέργεια μίσους ενάντια στους μετανάστες, τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, η καλλιέργεια απέχθειας απέναντι στο οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα; Ποιος κερδίζει από το δουλεμπόριο Ελλήνων εργατών στις βιομηχανίες της περιοχής για δουλειά με μεροκάματο 17 €; Ποιος καλλιεργεί τον τυφλό θρησκευτικό φανατισμό στην Ευρώπη αλλά και τη Μέση Ανατολή;
Ο φασισμός – ναζισμός δεν είναι μια «ακραία» ιδεολογία, όπως την εμφανίζουν οι «δημοκράτες» απολογητές του συστήματος. Είναι γέννημα του καπιταλισμού που σαπίζει, καταργεί κάθε κεκτημένο λαϊκό δικαίωμα, προκαλεί πολέμους για τα κέρδη επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι το οπλισμένο χέρι του συστήματος ενάντια σε όποιον αντιστέκεται και σηκώνει κεφάλι. Ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ