Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

80 νέους φοιτητές/τριες βράβευσε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 4-1-2017,η αναβληθείσα, λόγω κακοκαιρίας, «6η Γιορτή Εκπαίδευσης» του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων.
     
     Υπενθυμίζουμε πως η γιορτή καθιερώθηκε, πριν 6 χρόνια και αποδίδει τιμές στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από τα Σχολεία του Δήμου μας και εισάγονται  στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, καθώς και σε ανθρώπους που η παρουσία τους στα Σχολεία μας, ή γενικότερα στην εκπαίδευση, σηματοδοτεί κάτι.
     Στη φετινή γιορτή, λόγω της αναβολής υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα, καθώς απουσίαζαν οι επικαιροποιημένοι  έπαινοι των μαθητών (οι οποίοι βρίσκονται ήδη  στα χέρια τους ), αλλά το θερμό κλίμα και το χειροκρότημα  στην κατάμεστη αίθουσα που έσφυζε από τη νεολαία μας, ήταν αρκετό για να δοθεί στην εκδήλωση ο πανηγυρικός χαρακτήρας που της αρμόζει.
      Οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες που τιμήθηκαν είναι 80.Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην αξία της εκπαίδευσης και των σπουδών, που τις χαρακτήρισε «μονόδρομο και για τους ίδιους, αλλά και για την πατρίδα», κατέληξε λέγοντας ….«Σας εύχομαι καλή χρόνια με υγεία και Προκοπή. Η σημερινή μέρα είναι για μένα σπουδαία. Με το κύρος του θεσμού που εσείς μου αναθέσατε να εκπροσωπώ αποδίδω οφειλόμενες ΤΙΜΕΣ σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Είναι ότι πιο σπουδαίο μπορώ να κάνω.»
     Στην  εκδήλωση επίσης τιμήθηκαν τρείς μαθητές ΡΟΜΑ, που φοιτούν ανελλιπώς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Δημάρχου, ο οποίος στην ομιλία του είπε: «Η εκπαίδευση ανοίγει ορίζοντες, είναι ο μόνος τρόπος. Σε κάθε ηλικία, σε οποιεσδήποτε κοινωνικές συνθήκες, ακόμη και εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα. Σπάει τις προκαταλήψεις και δημιουργεί καινούργια δυναμική στην κοινωνία. Εντάσσει στον κοινωνικό ιστό ανθρώπους ξεχασμένους και αποδεικνύει ότι τα πάντα είναι εφικτά».
     Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απονομή 167 βεβαιώσεων φοίτησης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτούργησαν για πρώτη φορά κατά την περσινή χρονιά στο Δήμο μας, με το Δήμαρχο να καλεί τους Δημότες «να συνεχίσουν τη στήριξη των κέντρων και τη φετινή χρονιά».
     Τέλος η  βραδιά  έκλεισε  με την βράβευση της μαθήτριας της 4ης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου Αρβανίτη Κατερίνας, για τη διάκρισή της στη ρυθμική γυμναστική σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, κατακτώντας τη δεύτερη Θέση.
     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., οι Διευθυντές των  Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος Κόσμου.

                                                           Από το Γραφείο Ενημέρωσης του
                                                       Δήμου Αλιάρτου-ΘεσπιέωνΠλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

16 σχόλια:

  1. MΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 12.12 ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΕΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ Η΄ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ;

      Διαγραφή
  3. Βραβευση μεσω ταχυδρομιου.Καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν πατέρας συγκινήθηκα και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του παιδιού μου, θέλω να εκφράσω τα Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους νέους μεγάλους στόχους της ζωής τους και στον δήμο που μου έδωσε να ζήσω αυτές τις μοναδικές στιγμές και να αισθανθώ υπερήφανος σαν γονιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει το χαρτι να μην το πηραν τα παιδια -κ πραγματικα ηταν ακομψο- αλλα η τιμη στο προσωπο τους δν αλλαζει!
    Ηταν ομορφη-συγκινητικη εικονα να βλεπεις τοσα παιδια μαζεμενα εκει πανω ολα μαζι!Οι νεοι φοιτητες!Οι αυριανοι επιστημονες!ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!!
    Μια ατυχια λογω καιρου,δν επιτρεπεται να υποβιβαζει μια τετοια κινηση!
    Εγω ειδα την ανηψια κ τν γιο μου εκει πανω κ καθολου δν σκεφτηκα το χαρτι!!!
    Μπραβο στη δημοτικη αρχη γι'αυτη τη μερα!Καινοτομια δικη τους που τα τελευταια χρονια ακολουθουν κ οι ομωροι δημοι!

    Μια μανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια Μανα οπως υπογραφεις.Πρωτα πρωτα συγχαρητηρια στην ανηψια σου και στον γιο σου που ηταν εκει οπως λες.Τωρα εαν εσυ αυτο το πανυγηρι που στηθηκε για να βραβευτουν ολοι οι αλλοι εκτος απο τα παιδια για τα οποια γινοταν η εκδηλωση να με συγχωρεις αλλα εχουμε διαφορετικη αποψη περι βραβευσεων.Τωρα οσο για τον καιρο που λεν οτι εφταιγε εχουν δικιο με μια διαφορα οτι ηταν ο κακος τους ο καιροσ και οχι τα καιρικα φαινομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.51 είμαι σίγουρος πως ούτε παιδί που βραβεύτικε έχεις και ούτε ήσουνα εκεί,γιατί αν είχες παιδί θα ήξερες ότι ο λόγος που πήγαμε εκεί εμείς που έχουμε δεν ήτανε για να πάρουμε ένα χαρτί αλλά ήτανε για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας και να ευχαριστήσουμε και αυτούς που τα θυμάνται. και έτσι νοιώσαμε. για το χαρτί που λες άρεσε αυτό που είπε ο δήμαρχος οτι δε λύνετε ένα πρόβλημα φτιάχνοντας ενα άλλο και σου λέω ότι το επόμενο πρωι μια ευγενικιά υπαλληλος της δημαρχίας πέρασε στα σπίτια με κλειστό φακελο που είχε μεσα τον έπαινο και ένα γράμα από το δήμαρχο προς τα παιδιά. εγω συγκινιθηκα που χειροκροτησαν το παιδί μου και είπαν καλά λόγια. αν ήσουνα εκεί αυτό θα έλεγες και εσύ

      Διαγραφή
  7. ΑΝΩΝΥΜΕ .2.40 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.[2]ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ Η ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΤΥΝΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ αρχηγέ δεν ήσουν εκεί για τα παιδιά ,αλλά για τη φωτογραφία. ο δήμαρχος είπε ¨ηρθαν αλλά ενα προβλημα δεν λύνεται δημιουργωντας ένα άλλο.θα δωθούν αύριο αφού ελεγθούν".ρώτα και τους αλλους δυο.από οτι φαίνεται ελέγθηκαν και δόθηκαν και μπραβο τους που εκαναν τοσο γρηγορα.

      Διαγραφή
  8. Ο δήμαρχος όπως είπες μεγάλε και διακτινιζετε και τηρεί στο έπακρο ότι λέει για αυτό παραδόθηκαν οι έπαινοι. Εσένα για τζάμπα μάγκα σε κόβω.για αυτό λοιπόν φιλάκια και του χρόνου να τα δεις καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η εκδηλωση προς τιμη των παιδιων μας χρειαζεται και ο δημος καλα κανει και την διοργανωνει τωρα σαν προσωπα το γεγονος που συνεβη ισως δειχνει το ποσο η δημοτικη αρχη υπολογιζει εμας και τα παιδια μας συχαρητηρια στα παιδια οσο για τους αλλους δεν πιραζει εχει ο καιρος γυρισματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. e-panos.το ποσο η συγκεκριμενη δημοτικη αρχη υπολογιζει τα παιδια μας φαινεται απο πολλα πραγματα,οπως απο την αριστη κατασταση των σχολειων αλλα και απο το γεγονος οτι η συγκεκριμενη γιορτη ειναι η 6η. σου λεει κατι αυτο; αυτή την καθιερωσαν τη γιορτη.για θυμισου οταν τελειωσες εσυ σε βραβευσε κανενας;επιτυχόντες στα πανεπιστημια ειχαμε παντα,ασχοληθηκε κανενας μαζι τους; τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξυπνήστε!το ότι μπήκαν τα παιδιά σας σε κάποια σχολή δεν πρέπει να είναι όνειρο ζωής όπως νομίζετε και το μεταδίδετε και στα παιδια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και ούτε θέλω ..βέβαια.!!!τα παιδιά μας έκαναν ένα αγώνα και κέρδισαν γνωσεις,εμπειρίες,έμαθαν πως είναι να αγωνίζεσαι ,γεύτηκαν την χαρά της επιτυχίας και παίρνοντας ένα πτυχίο θα έχουν εξασφαλίσει κάποια εφόδια για την περαιτέρω εργασιακής τους εξέλιξης...βεβαίως και δεν είναι το παν στην ζωή....Αλλά δεν παύει να είναι μια επιτυχία που κάνει περήφανους τους γονείς !
    Μια περήφανη μάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ