Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Στον πάγο η Ελλάδα - Απόψε τα πρώτα χιόνια - Που θα χιονίσει-Χάρτες



Πολικές θερμοκρασίες από αύριο

Χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από σήμερα το βράδυ.

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και καταιγίδες που στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με δριμύ ψύχος.

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι πιο περιορισμένες και τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένες όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.
Οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν
παροδικές χιονοπτώσεις και από ποιά υψόμετρα και πάνω τα Θεοφάνεια και το Σάββατο

Χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας ετοιμάζουν θερμαινόμενους χώρους προκειμένου να φιλοξενήσουν άστεγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «ο χιονιάς έρχεται από την Παρασκευή με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή από τις βραδινές ώρες και σε όλη τη χώρα το Σάββατο».

Ειδικότερα για την Αθήνα σημειώνει ότι υπάρχει υποστήριξη για χιόνι, παρότι το επιφανειακό ρεύμα είναι Β-ΒΔ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρεια Ελλάδας θα πέσουν μέχρι και 20 βαθμούς υπό το μηδέν, αναμένεται να διατηρηθούν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία (πχ Φλώρινα -22, Καστοριά -19).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ